Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  Ε.Κ.Π.

ΤΗΛ: 2104110148 – 2104129496  FAX : 2104178307   

(E-MAIL:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)                                                             Πειραιάς 31/10/2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30 Οκτωβρίου συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΟΕΜ.

Οι δυνάμεις μας κατέθεσαν αίτημα προς την Ολομέλεια της Ομοσπονδίας για απόφαση προκήρυξης 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στον κλάδο του μετάλλου για τις 14 του Νοέμβρη. Το αίτημα κατατέθηκε σε συνέχεια της αποφάσεως που ήδη έχουμε πάρει ως συνδικάτο, οπως άλλωστε και πολλά ακόμη συνδικάτα στον κλάδο του μετάλλου πανελλαδικά. Την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία επιτίθονται και τσακίζουν τους μεταλλεργάτες και τα δικαιώματά τους, την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταλλεργατών δουλεύουν χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα χωρίς συλλογική σύμβαση με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακή σχέση, είναι μονόδρομος για εμάς η οργάνωση της πάλης, για κατάργηση του

Απαράδεκτου αντεργατικού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και επαναφορά Του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Είναι μονόδρομος τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου του μετάλλου για διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις για όλους και κατοχύρωση όλων των θεσμικών κατακτήσεων μας.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ, αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για αγωνιστική πρωτοβουλία και συντονισμού της πάλης με τις δεκάδες ομοσπονδίες, τα δεκάδες εργατικά κέντρα και τα εκατοντάδες Πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα με συμμετοχή στην απεργία της 14 Νοέμβρη. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μιλήσουν ακόμη και για υπονόμευση της απεργίας μέσω των πρωτοβάθμιων Σωματείων στα οποία είναι πλειοψηφία αυτές οι δυνάμεις τα οποία σωματεία ανήκουν σε εργατικά κέντρα οπως της Αθήνας και του Πειραιά τα οποία έχουν πάρει ήδη απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Για μία ακόμη φορά Χωρίς καμία υπεκφυγή αυτές οι δυνάμεις αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο και τον πραγματικό τους ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, αυτόν δηλαδή της προώθησης των αιτημάτων και της γραμμής της εργοδοσίας στους εργαζόμενους.

Για μία ακόμη φορά συσπειρώθηκαν γύρω από την γραμμή της πλειοψηφίας στην ΓΣΕΕ η οποία βάζει πλάτη απροκάλυπτα σε κυβέρνηση και ΣΕΒ να αποφασίζουν και να υλοποιούν το Απαράδεκτο αντεργατικό τους σχέδιο. Έπαιξαν το παιχνίδι του στρίβειν δια του αρραβώνος πετώντας το μπαλάκι στην συνεδρίαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1η του Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Μία πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που αρνείται πεισματικά να πάρει απόφαση για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στο πλάι όλων αυτών των εργατικών οργανώσεων αλλά παίζοντας και με τις ημερομηνίες προσπαθεί να την υπονομευσει. 

Το συνδικάτο μας καλεί όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν στις συμβιβασμένες εργοδοτικές κυβερνητικές πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΜΕΤΑ σε ΠΟΕΜ και ΓΣΕΕ και καλεί Στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Πέμπτη 1η Νοέμβρη στις 11:30 το πρωί έξω από την έδρα της ΓΣΕΕ με αίτημα η ολομέλεια της διοίκησης της συνομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί ανοιχτά με την παρουσία και συμμετοχή των συνδικάτων μας. Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία Και να παρθεί απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη.

 

Αγώνας τώρα για ζωή με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται

στις δικές μας ανάγκες

Κανείς μεταλλεργάτης χωρίς συλλογική σύμβαση

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                                       ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

 

ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΟΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΗΛ :  2104110148 – 2104129496  FAX : 2104178307

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ                                  

 

                                                                                                                   22/1/2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στο Πλοίο MOBY LOVE , με την ύπαρξη αμίαντου , τα Σωματεία μας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα αρμόδια Υπουργεία και στην Εισαγγελία , ενημέρωσαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επέδωσαν την παρακάτω καταγγελία

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1/2018 με έγγραφό μας με Α.Π. 11/2018 προς :

  • Υπουργό Εργασίας
  • Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας
  • Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ
  • Γενικό Χημείο του Κράτους
  • Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά
  • Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Ζητούσαμε να ελεγχθεί επειγόντως το Πλοίο MOBY LOVE , το οποίο βρίσκεται στις Δεξαμενές Βασιλειάδη στον Πειραιά και εκτελεί εκτεταμένες Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες , μέσω πολλών υπεργολαβικών συνεργείων . Στο Πλοίο απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι καθώς και πλήρωμα . Στο Πλοίο υπήρχαν ενδείξεις καθώς και πληροφορίες ότι υπάρχει αμίαντος , υλικό απαγορευμένο και άκρως επικίνδυνο για τη ζωή και την υγεία όσων έρχονται σε επαφή μαζί του .

Την ΤΡΙΤΗ 16/1/2018 το πρωί διενεργήθηκε έλεγχος στο ως άνω Πλοίο από την Μικτή Επιτροπή Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ν/ ΖΩΝΗ . Κατά την διάρκεια του ελέγχου ελήφθησαν δείγματα τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στον Δημόκριτο . Την ΠΕΜΠΤΗ 18/1/2018, όπως πληροφορηθήκαμε ο Δημόκριτος απάντησε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας , ότι σε ένα από τα δείγματα εντοπίστηκε αμίαντος. Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018 το πρωί η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας δίνει εντολή να διακοπούν οι εργασίες σε όλο το Πλοίο μέχρι να ελεγχθεί εξονυχιστικά το Πλοίο  και να απομακρυνθεί  από εξειδικευμένο πιστοποιημένο συνεργείο όλος ο αμίαντος . Επανέναρξη των εργασιών δεν θα ξαναγίνει , εάν δεν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές ο χώρος και δεν εξασφαλιστεί ότι το Πλοίο είναι πλέον καθαρό από αμίαντο.

Την ίδια μέρα αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας συναντιέται με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό , οι οποίοι μας διαβεβαιώνουν (εξέδωσαν και δελτίο τύπου αργότερα) , ότι οι εργασίες δεν θα συνεχιστούν  εάν το Πλοίο δεν καθαριστεί και ελεγχθεί πλήρως .

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1/2018 πρωί – πρωί κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας , με πολιτική εντολή μεταβαίνει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και δίνει εντολή να ξαναξεκινήσουν οι εργασίες , χωρίς καμμία παραπέρα ενέργεια , παρακάμπτοντας την αρμόδια από τον Νόμο Επιτροπή που είχε δώσει την διακοπή εργασιών .  Να σημειωθεί εδώ ότι πάγιο αίτημά μας προς την σημερινή αλλά και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις , που ποτέ δεν έγινε δεκτό , ήταν και παραμένει η Επιτροπή Ελέγχου της τήρησης των μέτρων  πρόληψης για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους όλο το 24ωρο και Σαββατοκύριακο και όχι μόνο ώρες γραφείου του Δημοσίου , όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Στην προκειμένη περίπτωση και για να μην τηρηθούν τα μέτρα προστασίας των εκατοντάδων εργαζομένων , το Σαββατοκύριακο  ο μηχανισμός δούλεψε. Αν είναι να ελεγχθούν Εργολάβοι και Εφοπλιστές , που εγκληματούν σε βάρος των εργαζομένων αυτό αποκλείεται .

Για άλλη μία φορά και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , όπως άλλωστε και οι προηγούμενες , προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη και τα συμφέροντα Εργολάβων και Εφοπλιστών δεν διστάζουν να βάλουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων από εμάς . Μπροστά στα εκατομμύρια τους  μας θεωρούν αναλώσιμους .

Εμείς από την πρώτη στιγμή όπως και όλους τους προηγούμενους μήνες , ενημερώναμε και τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την Δικαιοσύνη , η οποία λάμπει δια της απουσίας της , ανοίγοντας με την ατιμωρησία τον δρόμο του εγκλήματος .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ από την Κυβέρνηση και από  όλους τους τους αρμόδιους να παρέμβουν ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση διακοπής εργασιών της Μικτής Επιτροπής  Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας που δόθηκε την Παρασκευή 19/1/2018 και να μην γίνει επανέναρξη οποιασδήποτε  εργασίας εάν δεν καθαριστούν πλήρως από αμίαντο ή από ίνες αμιάντου όλοι ανεξαιρέτως οι χώροι του Πλοίου. 

Να καταρτιστεί κατάλογος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου Εργασίας με όλους όσους εργάστηκαν στο Πλοίο ,  είτε ως πλήρωμα είτε ως εργαζόμενοι σε υπεργολαβικά συνεργεία , οι οποίοι με ευθύνη της Κυβέρνησης  (Υπουργείο Υγείας) να ενταχθούν σε δωρεάν πρόγραμμα παρακολούθησης και εξετάσεων για τυχόν εντοπισμό επιπτώσεων από την έκθεσή τους στον αμίαντο . 

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους , για το τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή για την οποία μιλάνε  όλα τα αστικά κόμματα , σε συμφωνία με  ΣΕΒ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ . Μια ανάπτυξη που χτίζεται από τα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων μας που αφήνουν πίσω τους οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι , όλων των τελευταίων ετών , μια ανάπτυξη που βάφεται στο αίμα των εργατών , αφού τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς , βαπτίζονται κόστος και είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των Εργοδοτών .

Μόνη απάντηση για ότι τσακίζει την ζωή μας είναι η οργάνωση στα ταξικά Συνδικάτα . Ο ενωμένος ενιαίος σαν τάξη προς τάξη αγώνας μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική .

Αγώνας μέχρι τέλους , μέχρι να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε .

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ "ΑΤΛΑΣ"

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ                                                                                                                                                                                                          16/1/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την ΠΕΜΠΤΗ 11/1/2018 είχαμε ένα ακόμα έγκλημα που έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες προηγούμενα σε βάρος της ζωής και της υγείας μας .

Ένας συνάδελφος χαροπαλεύει τούτη την ώρα , μετά από πτώση στην επισκευαζόμενη θαλαμηγό «BLUE TITAN» στα Ναυπηγεία «ΑΤΛΑΣ» .

Με τα έγγραφά μας α) 169/2017 στις 26/10/2017 και β) 177/2017 στις 17/11/2017 περιγράφαμε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς και επισημαίναμε τις παραλείψεις , την αδιαφορία και την στήριξη των Εργοδοτών από όλους  τους  υπεύθυνους,      με αποτέλεσμα να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε «κρεματόρια» .

Μια στήριξη που έρχεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης . Που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί , που θέλει όλο και μεγαλύτερη εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς και που θέλει τα μέτρα πρόληψης ως κόστος εργασίας που πρέπει να μειωθεί .

Αυτή είναι η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη για την οποία μας έχει πάρει τα αυτιά η Κυβέρνηση. Είναι άλλωστε η ουσία της πολιτικής της Κυβέρνησης που δίνει την αίσθηση της ατιμωρησίας στους Εργοδότες για να μην υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή , αφού σε αυτό αποσκοπούν το σύνολο των νομοθετημάτων και των προηγούμενων Κυβερνήσεων και της σημερινής , καθώς και η συστηματική υπονόμευση του ρόλου και της λειτουργίας των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς .

Αυτή την εγκληματική πολιτική έρχονται να θωρακίσουν και με την προσπάθεια απαγόρευσης της απεργίας .

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα μας σκοτώνουν και δεν θα μιλάμε . Σπέρνουν ανέμους , θα θερίσουν θύελλες . Η οργή μας γίνεται οργάνωση και αγώνας μέσα από τα ταξικά μας Σωματεία .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους  σε  3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 μ.μ. – 3 μ.μ. την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 το μεσημέρι στις ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να πληρώσουν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι . Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να δημοσιοποιηθεί η πορεία όλων των υποθέσεων που πιάστηκαν Εργοδότες να μην τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ του θεσμού των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας , σε 24ωρη βάση και τα Σαββατοκύριακα , με την υποστήριξη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ»

Σας έχουμε πλήρως ενημερώσει και προειδοποιήσει επανειλημμένα                    

 ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Εύρεση

Our website is protected by DMC Firewall!