ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Καταγγέλλει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι υπεύθυνοι επισκευαστικής επιχείρησης που είχαν συλληφθεί εκτελώντας σε πλοίο θερμές εργασίες χωρίς σχετική άδεια.

Ότι αφέθηκαν ελεύθεροι υπεύθυνοι συνεργείου επισκευαστικής εταιρείας που συνελήφθησαν καθώς διαπιστώθηκε ότι εκτελούσαν σε πλοίο θερμές εργασίες, όταν είχε δοθεί άδεια από τις αρμόδιες αρχές μόνο για ψυχρές εργασίες, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος.

 

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το κλαδικό σωματείο:

«Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλωτό του Λιμεναρχείου στη ράδα του Πειραιά στο πλοίο "ΜΑΡΙΑ - ΟΛΓΑ", της πλοιοκτήτριας εταιρείας Βαρδινογιάννη, διαπιστώθηκε ότι η επισκευαστική επιχείρηση ΝΑΥΣ (Μπαλκάμος) εκτελούσε επί του πλοίου θερμές εργασίες χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια. Σύμφωνα και με το δελτίο Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού, το οποίο σας επισυνάπτουμε, οι υπεύθυνοι του συνεργείου συνελήφθησαν.

Είναι περιττό να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά τους κινδύνους για τις ζωές και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πληρωμάτων που εγκυμονεί η χρήση φλόγας όταν έχει δοθεί άδεια από τις αρμόδιες αρχές μόνο για ψυχρές εργασίες. Είναι γνωστό σε όλους πόσες φορές έχουμε θρηνήσει θύματα και πόσες άλλες από θαύμα γλιτώσαμε τα χειρότερα.

Με έκπληξη όμως ενημερωθήκαμε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των Λιμενικών με τον εισαγγελέα Υπηρεσίας, ο τελευταίος έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι και να γλιτώσουν το αυτόφωρο.

Μετά από αυτό δημιουργείται σε όλους εμάς τους εργαζόμενους η εύλογη απορία, με τι πρόσωπο οι Εισαγγελικές Αρχές θα ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος όταν θα έχουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα κι ενώ εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος ή ποιοι από εμάς δεν θα γυρίσουν σπίτι στην οικογένειά τους. Ή μήπως δεν θα ασκηθεί δίωξη για κακούργημα... αλλά θα ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος όπως κατά βάση γίνεται σε όλα τα μέχρι σήμερα εγκλήματα των εφοπλιστών σε βάρος μας.

Αυτή είναι όμως η κατάσταση που δημιουργείται στους χώρους δουλειάς όταν τα μέτρα πρόληψης - προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων λογίζονται ως κόστος και άρα ως εμπόδιο στην εξασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν πρόκειται για "ατυχή" γεγονότα όπως κάποιοι θέλουν να λένε. Η έλλειψη των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κυβερνητικές πολιτικές και οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί που οδηγούν στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης έχουν μετατρέψει τους χώρους σε αρένες θανάτου.

Αυτή είναι η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη που τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο εθνικός τάχα στόχος που μας καλεί να συστρατευτούμε όλοι μας. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι να θησαυρίζουν κι εμείς να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σώοι στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας. Σε αυτόν τον εθνικό στόχο στρατεύονται και όλοι οι θεσμοί του κράτους.

Μονόδρομος για εμάς η οργάνωση στα Συνδικάτα μας και η συσπείρωση στην ταξική γραμμή πάλης για να αντιπαρατεθούμε συνολικά με την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου που στόχο έχει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας αλλά εν τέλει και της ίδιας μας της ζωής».

 

Εύρεση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd