ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γενική Συνέλευση σήμερα 1/11/2017 για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σε Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σήμερα στις 3 το μεσημέρι καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, στο κτίριο των πλωτών Δεξαμενών (πρώην Ρουσάκη) στο Πέραμα, με παύση εργασιών για όλους στο μονό μεροκάματο.

Θέμα της συνέλευσης είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών. 

 

 

 Σε ανακοίνωση - κάλεσμα το Συνδικάτο αναφέρει: 

«Μετά από δεκάδες κινητοποιήσεις γενικές και ανά επιχείρηση, με το σύνολο του κλάδου να στέκεται παλικαρίσια απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές των εργοδοτών, μετά την ομόφωνη απάντηση στα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φρενάρουν τον αγώνα μας προς όφελος των εργοδοτών, μετά τις απειλές από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι όποιος διεκδικεί και διαταράσσει τη συμφωνία με την COSCO θα αντιμετωπίζεται αμείλικτα, φτάνουμε στο σημείο σήμερα μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια να φέρουμε για συζήτηση και έγκριση στη Γενική Συνέλευση πρόταση των εργοδοτών που μπορεί να αποτελέσει λύση, για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Συνάδελφοι,

Από την αρχή του χρόνου, χιλιάδες συνάδελφοι, με αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκιο του αγώνα μας, δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Ένας αγώνας που χρειάστηκε να πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα, ένας αγώνας που έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Ο αγώνας μας αυτός είναι που ανάγκασε την Ένωση των εργοδοτών να κάνει πίσω από την αρχική της επιδίωξη να σβήσει όλα όσα είχαμε κατακτήσει εδώ και δεκαετίες. Μια επιδίωξη φυσικά που οι εργοδότες τη βάσιζαν στην ισοπέδωση που είχαν καταφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια στους χώρους δουλειάς εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την ανεργία. Αυτό που είχαν στο μυαλό τους ήταν να μας βάλουν να κουβεντιάσουμε με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, για μεροκάματα των 40 - 50 - 60 ευρώ.

Αντίστοιχες απαιτήσεις είχαν για κατάργηση και για μια σειρά θεσμικές κατακτήσεις όπως το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, την 100% προσαύξηση στην υπερωρία από την πρώτη ώρα, ακόμα και τα διαλείμματα και την αποζημίωση που δικαιούμασταν σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος από το πρώτο μεροκάματο.

Με λίγα λόγια, είχαν πάρει φόρα από όλη τη νομοθεσία που άλλαξε υπέρ τους από όλες τις κυβερνήσεις τον καιρό της κρίσης και μας πίεζαν να αποδεχτούμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την τεράστια και πολύχρονη ανεργία που μας οδήγησε στην εξαθλίωση.

Ήθελαν να μας κάνουν να βάλουμε την υπογραφή μας στο καθεστώς ζούγκλας που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια που δεν ισχύει καμία Συλλογική Σύμβαση στο χώρο μας.

Επιλέξαμε σαν εργαλείο για να πιέσουμε την εργοδοσία την υπογραφή των διμερών επιχειρησιακών συμβάσεων, χωρίς όμως στιγμή να κάνουμε πίσω από τον κύριο, το βασικό μας στόχο, που είναι η υπογραφή μετά από σχεδόν δέκα χρόνια ικανοποιητικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο, που θα είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις.

Γίνεται κατανοητό ότι η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και θα δώσει το μήνυμα για τη συνέχεια, στη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση για να κηρύξει υποχρεωτική τη σύμβαση που θα καταλήξουμε, για να διεκδικήσουμε ανατροπές στο σύνολο όσων κάθε μέρα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη».

Εύρεση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!