• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε καρμανιόλες εξακολουθούν να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς οι εργοδότες (εργολάβοι, εφοπλιστές) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πατώντας πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους.

Παγίδες θανάτου εργαζομένων

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Παγίδες για την ασφάλεια των εργαζομένων

Σε καρμανιόλες εξακολουθούν να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς οι εργοδότες (εργολάβοι, εφοπλιστές) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πατώντας πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους.

Α.Π. 18/2019

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης

           Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

           Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ

           ΚΕΠΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

           Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά

           Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Επιτροπή ελέγχου για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος – Σαλαμίναςκατά την διάρκεια ελέγχου  που πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 13/2/2019 στον χώρο των Ναυπηγείων ΧΑΛΚΙΤΗ , στο Πλοίο GY91 (νέα κατασκευή) , στο οποίο εκτελεί εργασίες η Επιχείρηση ΤΑΛΩΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΜΟΝ. ΙΚΕ  ,  διαπίστωσεότι για  πολλοστή φορά η συγκεκριμένη Επιχείρηση  παραβιάζει συστηματικά τους  κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων και συγκεκριμένα :

Εκτελούνταν εργασίες με  τροχούς χωρίς προφυλακτήρες , παράλειψη η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς συναδέλφων μας  .

Βρέθηκε εργαλείο φλογοκοπής χωρίς ανεπίστροφες βαλβίδες . Στην περίπτωση αυτή εάν γίνει αναρρόφηση μπορεί να προκληθεί έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες για τον  εργαζόμενο που χειρίζεται το εργαλείο αλλά και για τους γύρω του  .

Επίσης υπήρχαν σκαλωσιές χωρίς προστατευτικά ρέλια , καθώς επίσης και σε όλα τα ανοίγματα του Πλοίου δεν υπήρχαν ρέλια , με κίνδυνο πτώσης  των εργαζομένων από μεγάλο ύψος .

Για άλλη μία φορά διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν μετράει μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας των Εργολάβων και των Εφοπλιστών , ούτε η ίδια η ζωή και η ακεραιότητα των εργαζομένων .  Μπροστά στα εκατομμύρια τους  μας θεωρούν αναλώσιμους .

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα των καθημερινών ελέγχων από τις Μικτές Επιτροπές Ελέγχου για την σωστή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , που όμως με συστηματικό τρόπο τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις υπονομεύουν την λειτουργία τους , εξυπηρετώντας την Εργοδοσία και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πλέον έχουν  βγάλει  τα συμπεράσματά τους , για το τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή για την οποία μιλάνε  όλα τα αστικά κόμματα , σε συμφωνία με  ΣΕΒ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ . Μια ανάπτυξη που χτίζεται από τα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων μας που αφήνουν πίσω τους οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι , όλων των τελευταίων ετών , μια ανάπτυξη που βάφεται στο αίμα των εργατών , αφού τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς , βαπτίζονται κόστος και είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των Εργοδοτών .

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis