• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη. Κανένας μεταλλεργάτης μη νοιώσει ότι είναι μόνος!

«ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ»

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που δε χαϊδεύουμε αυτιά, που σου βάζουμε δύσκολα, που φωνάζουμε συνθήματα «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις». Δεν είμαστε μια ακόμα φωνή, είμαστε η άλλη φωνή κι είμαστε πάντα εδώ!

Όλο αυτό το διάστημα που «Μένουμε σπίτι», με τη τηλεόραση συνεχώς ανοιχτή να ενημερώνει για κρούσματα, θανάτους, ομαδικούς τάφους, απαγορεύσεις.… να σπέρνει τρομοκρατία και παράλληλα να μας δίνει οδηγίες προφύλαξης!

Αναρωτηθήκαμε άραγε γιατί «Μένουμε σπίτι»;

Μήπως επειδή τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία από το 2010 έως 2018 είναι μειωμένα έως και 50%;

Μήπως γιατί την ίδια περίοδο έκλεισαν 21 νοσοκομεία, 15 γενικά και.6 ψυχιατρικά;

Μήπως επειδή υπολειτουργούν στην πλειονότητα τους τα 360 πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ;

Μήπως γιατί δεν έχουμε ΜΕΘ;

Μήπως γιατί δεν επαρκεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

«Μένουμε σπίτι» μήπως γιατί δεν έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό αναπνευστήρων;

Μήπως γιατί δεν έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό μασκών γιαυτό και «επιφανείς επιστήμονες» προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε σε θέση να τις χρησιμοποιήσουμε σωστά;

Η Ελλάδα, που δεν μπορεί να παράγει μάσκες, βρίσκεται στην πρώτη 12άδα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε στρατιωτικές δαπάνες «φιγουράρει» στη δεύτερη θέση αμέσως μετά τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το 2016 η Ελλάδα με καταρρακωμένη την Οικονομία της δαπάνησε το 2,4% του ΑΕΠ της, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 4,5 δις δολαρίων!

Μήπως «Μένουμε σπίτι» γιατί δεν θέλουν να επιβάλουν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς επειδή τα θεωρούν κόστος για τους εργοδότες;

Από πού προκύπτει όταν εργάζεσαι σε μια επιχείρηση με 30, 40 ή 100 εργαζόμενους να είναι ατομική ευθύνη η προστασία της υγείας γιατί η κυβέρνηση δεν έβγαλε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που να επιβάλει στους εργοδότες υποχρεωτική απολύμανση των χώρων, τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μασκών, γαντιών, απολύμανση εργαλείων, μηχανημάτων που γίνεται κοινή χρήση από τους εργαζόμενους; Είναι άλλο η κρατική ανεπάρκεια και η φιλοεργοδοτική κυβερνητική πολιτική και άλλο πράγμα η ατομική ευθύνη

Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν η «αγέλη» να αποκτήσει ανοσία και ανοχή στα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Καλλιεργούν μαζικό τρόμο μπροστά στο θάνατο και την απώλεια δικών μας ανθρώπων.

Στο τέλος της πανδημίας δυο πράγματα θα μετρήσουν:

Πρώτον τους νεκρούς, που αν είναι πολλοί θα τους φορτώσουν σε μας γιατί δεν τηρήσαμε κατά γράμμα τα μέτρα και δεύτερον, τις απώλειες των κερδών του κεφαλαίου κι αν άλλαξε η θέση των Ελλήνων καπιταλιστών στον παγκόσμιο χάρτη. Εδώ κολλάνε τα νέα μέτρα αυτά που πήραν εν μέσω καραντίνας και αυτά που θα πάρουν μετά να εφαρμοστούν χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τα περιοριστικά μέτρα και βαρά στο ψαχνό την εργατική τάξη εν μέσω πανδημίας. Που είναι εδώ η δήθεν δημοκρατία τους;

Συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής, προχωρά το πρόγραμμα εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ φυσικά και δεν μπορούν να μείνουν στο σπίτι γιατί αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν θα έχουν σπίτι να μείνουν.

Στην Ν/Ζώνη με την έξαρση της πανδημίας, η ήδη βεβαρημένη κατάσταση στους χώρους δουλειάς επιδεινώθηκε, η ανεργία ξεπέρασε το 90%.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι απλήρωτοι.

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση αποκλείουν χιλιάδες μεταλλεργάτες που είτε απασχολούνται έκτακτα, είτε έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται χωρίς κανένα εισόδημα.

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες στην κατάθεση νομοσχεδίου που αφορά αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και Γυμνασίων, αλλά και αλλαγές στο Λύκειο, την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια κ.ά., όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς υποστηρίζουν το αντίθετο, είναι πράξη εχθρική όχι μόνο προς τον κόσμο της εκπαίδευσης, αλλά για κάθε λαϊκή οικογένεια.

Και να εξηγούμαστε, εμείς κάθε άλλο παρά αρνηθήκαμε να προστατεύουμε τις δικές μας ζωές και των οικογενειών μας γιατί εμείς δεν έχουμε περισσευούμενους ούτε από τις οικογένειες μας ούτε από τον αγώνα μας.

Μένουμε προσωρινά σπίτι, ερχόμαστε τακτικά σε επαφή με το συνδικάτο, ενημερώνουμε για ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε έτσι θα μείνουμε δυνατοί. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη. Κανένας μεταλλεργάτης μη νοιώσει ότι είναι μόνος!

Συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις που αναπτύσσονται από το Συνδικάτο μας και το ΠΑΜΕ αυτό το διάστημα.

Πάσχα σημαίνει πέρασμα, έξοδος. Για μας ας σημάνει το φετινό Πάσχα το πέρασμα από το φόβο, το «ωχ αδερφέ», την δήθεν αναποτελεσματικότητα των αγώνων στην άλλη μεριά του δρόμου της οργάνωσης, της ενότητας και την υιοθέτηση μιας άλλης στάσης ζωής που θα κοιτάμε κατάματα τους ορατούς εχθρούς και θα έχουμε τη δύναμη να τους φωνάξουμε «φτάνει πια»! Γιατί με τη δική μας στάση και δράση δεν θα επιτρέψουμε όχι μόνο να επιβάλουν σιωπητήριο, κυβέρνηση και εργοδότες, αλλά μπορούμε και να αποτρέψουμε την επιβουλή νέων μέτρων.

Η σύνταξη


© 2023 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis