• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Παρών» με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη για σύναψη επιχειρησιακής ΣΣΕ στη ΛΑΡΚΟ, οι διαπραγματεύσεις για την οποία ξεκινούν στις 5 Μάρτη, δηλώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, τονίζοντας ότι «η ΛΑΡΚΟ έχει νομική υποχρέωση να μας καλεί έτσι ώστε να έχουμε παρουσία στις διαπραγματεύσεις, όπως καλεί και καλώς καλεί και το Σωματείο Χειριστών».

Μάχη για ΣΣΕ στη ΛΑΡΚΟ

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για ΣΣΕ στη ΛΑΡΚΟ

Στην ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 25/02/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ διοίκησης της ΛΑΡΚΟ και Σωματείου, με θέμα ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης. Το Συνδικάτο είχε ζητήσει από τη διοίκηση και είχε απαντήσει θετικά στο αίτημα να παρευρίσκεται στη συνάντηση.

Τελικά, η συζήτηση μετατράπηκε από "ενημέρωση για την πορεία της ΛΑΡΚΟ" σε συζήτηση για τη "ΣΣΕ και τα προβλήματα των εργαζομένων" και είχε το θετικό αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μας, το γεγονός ότι καθορίστηκε ημερομηνία συνέχισης των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη ΕπΣΣΕ η 05/03/2019.

Το Συνδικάτο μας είναι το μόνο που αντιπροσωπεύει ως συνδικαλιστική οργάνωση και έχει μέλη όλους τους εργαζόμενους στις εργολαβίες. Επίσης, έχει μέλη και 300 μόνιμους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Έχει αυτοτελή δράση στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, κύρος στους εργαζόμενους. Με ενέργειές του και αγώνα έχει αποσπάσει έγγραφα από την Επιθεώρηση Εργασίας, την ΕΜΝΕ, που καταγράφουν τις παρατυπίες της ΛΑΡΚΟ. Έχει ανοίξει σε Βουλή, υπουργεία, ΜΜΕ, μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, όπως το θέμα του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, απολύσεις, την ΣΣΕ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.ά. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Σε καμιά περίπτωση δεν διεκδικούμε τον τίτλο του αντιπροσωπευτικότερου Σωματείου που δραστηριοποιείται στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Αυτό είναι -και καλώς είναι - το ιστορικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. Αυτό τεκμηριώνεται από την πλευρά μας και από τη δράση των εκλεγμένων συνδικαλιστών μας που έχουν δράση και ως μέλη, ως συνδικαλιστές και στο Σωματείο της ΛΑΡΚΟ.

Το Συνδικάτο μας έχει όλο το συνδικαλιστικό, ηθικό αλλά και νομικό δικαίωμα όπως προβλέπεται από τους νόμους 1264 και 1876 να παρεμβαίνει ως κλαδικό συμβουλευτικά σε οτιδήποτε αφορά τα συμφέροντα των μελών του. Καταστατική υποχρέωση που την επιδιώκουμε στην πράξη καθημερινά έχει να συντονίζεται, να βοηθά και να βοηθιέται από τα επιχειρησιακά σωματεία με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων των Μεταλλεργατών.

Τα λέμε όλα τα παραπάνω καταγγέλλοντας τη διασπαστική, αντισυνδικαλιστική και αντισυναδελφική στάση της ΔΑΚΕ που "έβγαλε σπυράκια" μόλις διαπίστωσε την παρουσία μας στη συνάντηση, φτάνοντας στο σημείο να βάλει θέμα "να βγούμε έξω για να αρχίσουν οι συζητήσεις".

Επικαλούμενοι διάφορες ανυπόστατες "μπούρδες" που δηλώνουν την αμάθεια από την πλευρά τους ουσιαστικών για τα συμφέροντα των εργαζομένων, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, περί Κλαδικού κ.ά. και ξεχνώντας ότι πλέον δεν είναι απόλυτη πλειοψηφία, έβαλε το θέμα σε ψηφοφορία και… "έσπασε τα μούτρα της", βλέποντας ότι το αίτημά της δεν πέρασε γιατί τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ ψήφισαν να είμαστε παρόντες.

Σαν Συνδικάτο δεν θα ανοίξουμε άλλο το θέμα, μπροστά μας έχουμε την ΣΣΕ και πρέπει όλοι να συμβάλουμε για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από αυτήν τη μάχη δεν έχει σημασία να δούμε ποια παράταξη θα βγει νικητής. Σημασία έχει να βγουν κερδισμένοι οι εργαζόμενοι και αυτοί θα κρίνουν. Όσοι περισσότεροι συμβάλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, τόσο καλύτερα για τους εργαζόμενους.

Από αυτήν την άποψη, καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ που είναι μπροστά και το πιο αρμόδιο για την ΣΣΕ. Το Συνδικάτο μας δηλώνει ότι στις 5 Μάρτη θα είναι παρόν, θα συμβάλει με την παρέμβασή του και με όλες του τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτήν τη μάχη. Η ΛΑΡΚΟ έχει νομική υποχρέωση να μας καλεί έτσι ώστε να έχουμε παρουσία στις διαπραγματεύσεις, όπως καλεί και καλώς καλεί και το Σωματείο Χειριστών».


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis