• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απαγόρευση εισόδου σε σωματείο

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Ενημερωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 8/5/23 ότι η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε συνεργασία με το ναυτικό κλιμάκιο, απαγόρευσαν την είσοδο στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου, εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων στο επιχειρησιακό σωματείο «Η ΤΡΙΑΙΝΑ».

          Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο της κυβέρνησης, εξυπηρέτησης των επιδιώξεων του νέου ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων, ώστε να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στο χώρο, μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων.

          Απώτερος στόχος είναι να μετατραπεί κι αυτός ο εργασιακός χώρος σε ειδικη οικονομική ζώνη όπου δεν θα ισχύει ούτε κατ’ ελάχιστο το εργατικό δίκαιο και θα λεηλατηθούν οι κατακτήσεις των εργαζομένων και τα συγκροτημένα εργασιακά τους δικαιώματα.

          Ο αγώνας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να επιστρέψουν στην δουλειά με μόνιμη και σταθερή εργασία με τις συλλογικές τους συμβάσεις και η καταβολη των δεδουλευμένων τους μέχρι το τελευταίο ευρώ είναι δίκαιος, μας αφορά όλους και πρέπει να είναι νικηφόρος.

          Η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργασιακών σχέσεων είναι μια υπόθεση που εξαπλώνετε σε κάθε χώρο δουλειάς σαν την γάγγραινα, με την αξιοποίηση όλων των  αντεργατικών νομοθετημάτων όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και μας αφορά όλους ανεξάρτητα που και με ποιον τρόπο εργάζεται ο καθένας από μας.

          Εδώ δεν χωράει εμένα δεν με αφορά , δεν με πιάνει ή δεν έχει σχέση με μένα. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί γιατί αργά η γρήγορα θα βρεθούμε όλοι στο στόχαστρο.

          Καλούμε την διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την διοίκηση του ναυτικού κλιμακίου Σκαραμαγκά και την κυβέρνηση να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφασή τους και να επιτρέψουν άμεσα την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία στους χώρους του Ναυπηγείου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

          Δηλώνουμε την στήριξή μας στους συναδέλφους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του αγώνα τους. Είναι πολύ γελασμένοι, εργοδοσία και κυβέρνηση αν νομίζουν ότι οι συνάδελφοι είναι μόνοι τους.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ      

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


© 2023 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis