• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ

 ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

- ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΤΣΣΕ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

 

Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων,

Παρακολουθούμε όλοι το τελευταίο διάστημα την δραστηριότητα στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής να μεγαλώνει και να βγαίνουν εκατομμύρια στις πλάτες μας για εφοπλιστές και εργολάβους. Ταυτόχρονα τα χρήματα που βγάζουμε από την δύσκολη και επικίνδυνη εργασία μας να φτάνουν για να καλύψουμε όλο και λιγότερες από τις ανάγκες των οικογενειών μας.

          Την ίδια ώρα η πίεση για παραπάνω δουλειά, για πιο γρήγορη παράδοση κάθε πλοίου οδηγεί καθημερινά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα ατυχήματα στα ναυπηγεία και τα επισκευαζόμενα πλοία, κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν, σε ένα η περισσότερα τραγικά γεγονότα .

          Η κυβέρνηση συνεχίζοντας σταθερά τον δρόμο των προηγούμενων έχει στην ουσία καταργήσει κάθε έλεγχο στους χώρους δουλειάς,  απαξιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που ελέγχουν την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αφήνοντας την εργοδοσία να θησαυρίζει ανενόχλητη.

           Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά την τελευταία εξέλιξη οι θέσεις εργασίας και η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων είναι στον αέρα, ενώ επίθεση δέχεται και η ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων.

            Η κυβέρνηση παρουσιάζει σαν «μοντέλο ανάπτυξης»  την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας σε καθεστώς ειδικής οικονομικής ζώνης, ( σύμφωνα και με το νόμο που ψήφισαν το καλοκαίρι στη βουλή από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ) με τους εργαζόμενους να εργάζονται χωρίς ΣΣΕ και χωρίς βασικά δικαιώματα που προβλέπει η εργατική νομοθεσία όπως δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, προσαύξηση για την υπερωριακή απασχόληση κλπ . Προωθούν με λίγα λόγια την επέκταση του μοντέλου Σύρου, σε όλη την ναυπηγοεπισκευή, που σημαίνει δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το βράδυ ως το πρωί με ένα ξερό ωρομίσθιο 10 - 12 ευρώ και όλα περασμένα μέσα.

          Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα μικρότερα η μεγαλύτερα ναυπηγεία όπως του ομίλου Σπανόπουλου στην Σαλαμίνα όπου αρνείται, παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις και που αυτή την στιγμή  υπάρχουν  συνάδελφοι που δουλεύουν με 800 ευρώ στο ναυπηγείο.

          Τελευταία εξέλιξη είναι άλλη μια προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης των ναυπηγείων Ελευσίνας, βάζοντας μπροστά πρόθυμους εργολάβους (HELLENIC, ST.NICOLAS και DYNAMIC) να φέρουν στην επισκευή της πλωτής δεξαμενής Νο2 μέσω δουλεμπορικών γραφείων, συναδέλφους από την Ρουμανία και να τους έχουν να δουλεύουν καθημερινά δωδεκάωρα, χωρίς κανένας να γνωρίζει πως πληρώνονται και πως ασφαλίζονται, με στόχο το χτύπημα της σύμβασης εργασίας, που έχουμε με τους αγώνες μας υπογράψει με την ένωση των εργοδοτών.

           Συνάδελφοι έχουμε αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι με τη ενότητα μας μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των σωματείων μας καταφέραμε πολλά, κόντρα σε εφοπλιστές, εργολάβους κυβερνήσεις σε πολύ δύσκολες συνθήκες .

            Το αποτέλεσμα των τελευταίων αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Μετάλλου όπου συμμετείχαν 2743 συνάδελφοι μας γεμίζει με δύναμη  και αισιοδοξία.

 

          Την Τετάρτη 17 Μαΐου συμμετέχουμε μαζικά στην περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας  και διεκδικούμε:

 •  Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους εργασίας.
 • Άμεση κήρυξή της ΤΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το υπουργείο εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας.
 • Ίση αμοιβή για ίδια εργασία για όλους τους συναδέλφους του κλάδου ανεξάρτητα από χώρα καταγωγής.
 • Κανείς εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Άμεση εφαρμογή όλων των συλλογικών συμβάσεων, κλαδικής και επιχειρησιακών ( ν. Σκαραμαγκά και ν. Ελευσίνας ), άμεση υπογραφή ΣΣΕ με ν. ομίλου Σπανόπουλου.
 • Ναυπηγεία ανοιχτά με όλες τους τις δραστηριότητες, μόνιμη και σταθερή εργασία, με εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

 ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ  

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis