• +30 210 4110148 - 4129496
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απεργιακή απάντηση σήμερα 17/05

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Απεργιακή απάντηση στην ανασφάλιστη εργασία, στα μεροκάματα πείνας, στη δουλειά χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Με καθολική συμμετοχή στην απεργία απαντήσαμε σήμερα οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευή  στην πίεση των εργοδοτών για όλο και παραπάνω δουλειά,  τώρα που είναι μία περίοδος όπου η δραστηριότητα στο κλάδο ανεβαίνει.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων μας στην προκήρυξη της απεργίας σήμερα Τετάρτη 17/5 2023,  κανείς εργαζόμενος δεν πήγε στη δουλειά του, για να καταφέρουμε για ακόμα μία φορά να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας.

Από το πρωί στην απεργιακή φρουρά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στα Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Σπανοπούλου στη Σαλαμίνα και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας διεκδικήσαμε:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους εργασίας.
  • Άμεση κήρυξη της ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών ως υποχρεωτικής, για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου,  από το Υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Ίση αμοιβή για ίδια εργασία για όλους τους συναδέλφους του κλάδου ανεξάρτητα από χώρα καταγωγής.
  • Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Άμεση εφαρμογή όλων των Συλλογικών Συμβάσεων, κλαδικής και επιχειρησιακών ( Ν. Σκαραμαγκά και Ν. Ελευσίνας ), άμεση υπογραφή ΣΣΕ με το Ναυπηγείο του ομίλου Σπανόπουλου.
  • Ναυπηγεία ανοιχτά με όλες τους τις δραστηριότητες, μόνιμη και σταθερή εργασία, με εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Το σχέδιο της εργοδοσίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας, των εργολάβων που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευή, αλλά και του απεργοσπαστικού μηχανισμού της πλειοψηφίας του Σωματείου των Ναυπηγείων Ελευσίνας,  στο οποίο πρωτοστατούν τα μέλη της ΔΑΚΕ,  έπεσε στο κενό. Ακόμα και το σχέδιο προβοκάτσιας που είχαν οργανώσει με φραστικές επιθέσεις πήρε την απάντηση του από την αποφασιστική στάση των απεργών να περιφρουρήσουμε την απεργία μας.

Μεγάλη επίσης ήταν η αλληλεγγύη που εκφράστηκε και από συναδέλφους από άλλους χώρους.

Μπροστά σε όλα αυτά ακόμα και οι συνάδελφοι από τη Ρουμανία πού αξιοποιεί αυτός ο μηχανισμός τάχθηκαν υπέρ της απεργίας και δεν μπήκαν για δουλειά.

Αποδείξαμε για ακόμα μία φορά ότι όταν οι εργάτες θέλουν κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Το σχέδιο όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -  Νέας Δημοκρατίας -  ΣΥΡΙΖΑ για φθηνά εργατικά χέρια θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


© 2023 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis