• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας άρθρα που κάνουν λόγο για επικείμενες συμφωνίες που αφορούν στη γόμωση βλημάτων πυροβολικού διαμετρήματος 155 mm από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Η εξέλιξη αυτή είναι ένα ακόμα βήμα στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, αφού τα βλήματα αυτά προορίζονται για χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία.

Αυτά τα δημοσιεύματα έρχεται να συνοδεύσει η μεταφορά εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις του Υμηττού στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου προκειμένου να εκπαιδευτούν στη γόμωση τέτοιων βλημάτων. Οι εργαζόμενοι που έχουν μεταφερθεί για την εκπαίδευση, είναι όλοι συμβασιούχοι - εργολαβικοί της ΟΝΕΧ - που δεν έχουν ούτε την εμπειρία ούτε την τεχνογνωσία για τη γόμωση των βλημάτων 155mm! 

Τα Ε.Α.Σ εδώ και χρόνια συνειδητά έχουν οδηγηθεί στην απαξίωση από όλες τις κυβερνήσεις. Έχουν γίνει πολλές εκατοντάδες αποχωρήσεις λόγω  συνταξιοδότησης έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού, οι οποίες δεν έχουν αναπληρωθεί. Και σήμερα που προκύπτει η «ανάγκη» για παραγωγή πυρομαχικού υλικού - όχι για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας αλλά για την ενίσχυση και συνέχιση ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου - η διοίκηση των ΕΑΣ σπεύδει να βρει «λύση», με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των εργαζομένων. Γιατί ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι η γόμωση των βλημάτων είναι μια εργασία που απαιτεί  έμπειρο και με μεγάλη πείρα προσωπικό, λόγο του επικίνδυνου  των εργασιών αντικειμένου.

Είναι λογικό λοιπόν να γεννιούνται ερωτήματα και μεγάλη ανησυχία από αυτό το εγχείρημα, που αφορά τόσο σοβαρές εργασίες κι ένα λάθος μπορεί να έχει κόστος ανθρώπινες ζωές!

Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση, στη διοίκηση των ΕΑΣ και κάθε αρμόδιο:

 • Ζητάμε απαντήσεις που να τεκμηριώνουν  πως έχει διασφαλιστεί ότι τηρούνται όλες οι απαραίτητες προβλεπόμενες διαδικασίες για την εκπαίδευση των εργαζομένων και την παραγωγή των βλημάτων και έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.
 • Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Τα βλήματα που παράγονται να μην αποσταλούν μέσω καμίας χώρας στην Ουκρανία ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή που εμπλέκεται σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να διατεθούν για τη θωράκιση και την άμυνα της χώρας μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis