• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/23

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Τις τελευταίες ώρες δημοσιεύονται περιστατικά που αποδεικνύουν την πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να εντείνει την καταστολή απέναντι στο λαό, να επιβάλλει με σκληρή πυγμή σιωπητήριο στον λαό της χώρας, που εναντιώνεται στην εμπλοκή της χώρας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ , με την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Πρώτον, αυτές τις ώρες κρατείται από την Αστυνομία Παλαιστίνιος διαδηλωτής γιατί τοποθέτησε την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική, στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης στις 5 του Νοέμβρη. Κατηγορείται ότι “ εκθέτει το κράτος σε στόχο αντιποίνων ” και ότι “ διαταράσσει τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού με το ισραηλινό κράτος”.

Δεύτερον, τις προηγούμενες μέρες φαντάρος του 6ου ΕΤΕΘ στη Ρόδο δέχτηκε επίθεση και απειλές από στελέχη της μονάδας γιατί άσκησε το αυτονόητο δικαίωμα του να εναντιωθεί στην συμμετοχή της χώρας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Οι απειλές και οι εκβιασμοί που ακούστηκαν από υπαξιωματικό, λέγοντάς του πως "θα σου ρίξω μπουκέτο στα δόντια", "θα σου σπάσω τα μούτρα", "θα μπλέξεις για την υπόλοιπη ζωή σου" , πρέπει να καταδικαστούν από κάθε εργαζόμενο.

Τρίτον συκοφαντικά δημοσιεύματα εμπλέκουν τη συγκέντρωση της Κυριακής με τη ματαίωση της αλλαγής της Προεδρικής Φρουράς, προσπαθώντας να σπιλώσουν την εικόνα των χιλιάδων διαδηλωτών στα μάτια του λαού.

Απαντάμε ότι σε στόχο αντιποίνων μετατρέπει την χώρα η πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους του ευρωατλαντικού τόξου. Αυτή η πολιτική μετατρέπει την χώρα σε απέραντη βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όπως δείχνει η δραστηριότητα της βάσης της Σούδας, της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα και των υπολοίπων εγκαταστάσεων. Αυτή η πολιτική αναπτύσσει οικονομική συνεργασία με την πολεμική βιομηχανία του Ισραήλ στην Αττική και αυτή μετατρέπει μεγάλους χώρους του κλάδου μας, όπως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε κέντρο επισκευής του 6ου στόλου του ΝΑΤΟ. Απαντάμε ότι η ελληνική κυβέρνηση ομολογεί επί της ουσίας ότι έχει “φιλικές σχέσεις” με το κράτος δολοφόνο. 

Από αυτή την πολιτική στηρίζεται και καθοδηγείται η καταστολή που εξαπολύεται απέναντι στους διαδηλωτές και στα παιδιά του λαού, η συκοφάντηση των αγώνων. Σκοπεύει να εκφοβίσει τον λαό, να τον κάνει να δεχτεί την εμπλοκή της χώρας και τους κινδύνους αδιαμαρτύρητα. Σκοπεύει να μάθει στον λαό να δέχεται όλες τις επιλογές της αντιλαϊκής πολιτικής που αφορούν και στην οικονομία την επόμενη μέρα, δηλαδή στο τσάκισμα των μισθών, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του, που στέκονται εμπόδιο στην κερδοφορία των ομίλων.

 Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν διαλέξει την πλευρά των λαών! Έδειξαν στις τεράστιες κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών και θα συνεχίσουν να δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι το συμφέρον τους είναι αντίθετο με τις επιλογές της κυβέρνησης. Στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και γνωρίζουν ότι μπορούν να αχρηστεύουνε την καταστολή και το σιωπητήριο που προσπαθούν να του επιβάλλουν όσοι τον εκμεταλλεύονται.

 Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα που λέει ότι η καλύτερη απάντηση στην καταστολή είναι το δυνάμωμα των αγώνων, η μαζικοποίηση των σωματείων, η αλληλεγγύη στο δίκιο των λαών!

Απαιτούμε:

 • Να επιστέψουν όλες οι ελληνικές αποστολές εκτός συνόρων! Καμιά εμπλοκή της χώρας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού!
 • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις. Καμιά στήριξη σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και καμιά διάθεση υποδομής για τα δολοφονικά σχέδια τους!
 • Καμιά διευκόλυνση στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Να σταματήσει τώρα κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία!
 • Να αφεθεί ελεύθερος ο Παλαιστίνιος διαδηλωτής και να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες σε βάρος του!

Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis