• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Βιοχάλκο
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Βιοχάλκο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Βιοχάλκο

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Παρέμβαση στην εργοδοσία των ελληνικών καλωδίων του ομίλου Βιοχάλκο πραγματοποιήθηκε το πρωί από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής. Το συνδικάτο ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την καταχρηστική και τιμωρητική-εκδικητική απόλυση του συναδέλφου που έγινε χθες, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Η διεύθυνση επιβεβαίωσε και με τη σημερινή της στάση ότι δεν θέλει ούτε συζήτηση με τα ταξικά συνδικάτα, αρνούμενη να διαθέσει χώρο για την συνάντηση με την  διοίκηση του συνδικάτου, η οποία τελικώς έγινε στον υπαίθριο χώρο κάτω από την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας χρησιμοποίησαν πάλι ανυπόστατες δικαιολογίες δηλώνοντας ότι δήθεν δε γνώριζαν για τη συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου την Κυριακή, ούτε ότι πρωτοστάτησε ο συνάδελφος για να γραφτούν οι εργαζόμενοι στο σωματείο τους.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα τρομοκρατηθούν από αυτές τις πρακτικές του ομίλου που επαναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια με την ανοχή και την στήριξη του αντεργατικού πλαισίου που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου να απαντήσουν στην απόλυση του συναδέλφου τους, στο χτύπημα των δικών τους δικαιωμάτων να διεκδικήσουν σύγχρονους όρους δουλειάς.  Να βάλουν εμπόδια στο κλίμα τρόμου που θέλει να καλλιεργήσει ο όμιλος απέναντι σε όλους, χτυπώντας αυτούς που πρωτοστατούν. Τους καλούμε να γραφτούν στο κλαδικό συνδικάτο, να  συμμετέχουν στους αγώνες του επόμενου διαστήματος.

Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την απόλυση του συναδέλφου, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη στους αγώνες απέναντι στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis