• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Βιοχάλκο (2)
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Βιοχάλκο (2)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Βιοχάλκο (2)

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Συνάδελφοι,

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο όμιλος Viohalco θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, μη διστάζοντας να προβεί σε τιμωρητικές, παράνομες και εκδικητικές απολύσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Η γνωστή αυτή πρακτική του ομίλου θέλει να σπείρει κλίμα τρομοκρατίας και προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μην οργανωθούν, να μην διεκδικήσουν ώστε να παραμένει άθικτη η κερδοφορία του ομίλου, να μην «απειληθεί» από τις συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την τιμωρητική, παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μηχανικού, από το τμήμα ερευνών και ανάπτυξης της εταιρείας, δύο μέρες μετά τη γενική συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου. Στον συνάδελφο κοινοποιήθηκε η απόλυσή του με ανυπόστατες και προσχηματικές δικαιολογίες!

Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος τις προηγούμενες μέρες πρωτοστάτησε στο να εξασφαλιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του, όπως και των υπόλοιπων συναδέλφων του να γραφτούν στο επιχειρησιακό σωματείο, να μεταφέρουν τα αιτήματα τους για σύγχρονους όρους δουλειάς και να έχουν ένα εργαλείο για να παλέψουν για αυτά. Πρωτοστάτησε στην ενημέρωση και την κινητοποίηση και άλλων εργαζομένων στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος

Η προσπάθεια τρομοκράτησης συνεχίστηκε με την παρέμβαση στελεχών της διεύθυνσης προσωπικού, που καλούσαν τους εργαζόμενους που δικαιολογημένα αντέδρασαν στην απόλυση, να μην ασχολούνται γιατί αυτά είναι δήθεν «προσωπικό θέμα» και να συνεχίσουν τη δουλειά τους λες και δε συμβαίνει τίποτα. Άλλωστε η απόλυση αυτή έρχεται σε συνέχεια των απολύσεων που έχουν εξαγγελθεί και προχωρήσει στη ΣΙΔΕΝΟΡ και στη ΣΟΒΕΛ, άρα η εργοδοσία επιδιώκει να φοβηθούν οι εργαζόμενοι, να περάσουν οι σχεδιασμοί τους χωρίς αντιδράσεις .

Καταγγέλλουμε επίσης την προκλητική στάση της απερχόμενης διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, που επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως στήριγμα της εργοδοσίας. Αφού πρώτα έκανε τεράστια και ανεπιτυχή προσπάθεια να μην γραφτούν νέοι συνάδελφοι στο σωματείο για να συνεχίσει να ελέγχει τον συσχετισμό, τώρα αρνείται να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια για να παρθεί πίσω η απόλυση, ούτε καν μπήκε στον κόπο να την καταδικάσει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  - ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ

Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει στην πράξη με τη στάση του την πολιτική του ομίλου. Να γίνει μέλος στο κλαδικό συνδικάτο. Να συμμετέχει στους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στο συλλογικό αγώνα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis