• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καταγγελία - εργαζόμενοι στα ΕΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στα ΕΑΣ.

Σύμφωνα με καταγγελίες, στις 16 Απρίλη (μια μέρα πριν την απεργία), υπήρξε διακίνηση «μαύρου» χρήματος εντός της εταιρίας. Συγκεκριμένα ζητήθηκε από εργαζόμενους να παραλάβουν διάφορα χρηματικά ποσά, χωρίς να καθίσταται σαφές από πού προέρχονται και σε τι αφορούν. Τονίζουμε ότι στο παραπάνω συμβάν δε συμμετείχαν οι εργαζόμενοι με τη δική τους θέληση και πρωτοβουλία, αλλά κλήθηκαν από ανωτέρους τους να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.  

Μετά από αυτό το περιστατικό, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, δέχτηκαν προτροπές να επιστρέψουν τα χρήματα χωρίς να γνωρίζουνε σε ποιόν, αφέθηκαν υπονοούμενα για ποινικές ευθύνες και άλλα.

Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δε θα γίνουμε «εργαλείο» στην οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ των εταιριών που εμπλέκονται στο εργοστάσιο του Λαυρίου, είτε από τη θέση του εργοδότη, είτε του πελάτη, είτε του μετόχου, είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση. Καθημερινά, με στερήσεις και δυσκολίες στην καθημερινή μας ζωή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να είμαστε στο πόστο μας, να δουλεύουμε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας. Παράλληλα αμειβόμαστε  με πολύ λιγότερα από αυτά που χρειάζονται για να βγάλουμε το μήνα, ο μισθός δε μας φτάνει για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Αυτή είναι η δική μας πραγματικότητα και δεν έχει καμία σχέση με τα εκατομμύρια που διακινούνται μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων, «μαύρα» ή «άσπρα».

Το πραγματικό ζητούμενο από τη δική μας πλευρά, είναι να αμειβόμαστε με ικανοποιητικούς μισθούς, να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά εδώ και τώρα, επειδή αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας, να εργαζόμαστε με ασφάλεια και όλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Να ζούμε με αξιοπρέπεια, εντός και εκτός εργασίας. Αυτή τη «μαύρη» πραγματικότητα, της ανασφάλειας και της μισής ζωής, δεν τη δεχόμαστε και τους την επιστρέφουμε!

            Οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν ποτέ όταν τάχθηκαν με τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου επιχειρηματία. Ούτε ατομικός δρόμος μπορεί να οδηγήσει στη λύση.

Σας καλούμε, με εργαλείο τη συλλογική συζήτηση, την οργάνωση και τη διεκδίκηση, να απαιτήσετε την κάλυψη των αναγκών σας. Η αντιπαράθεση και ο ανταγωνισμός είναι η πρακτική των επιχειρηματικών ομίλων, η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση είναι το δικό μας όπλο, η δική μας απάντηση. 

 

Κάτω τα χέρια από τους εργάτες! Όλοι ενωμένοι στα σωματεία μας!

 Δίνουμε απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη.


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis