• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 24ωρη απεργία σήμερα Ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου
 • 24ωρη απεργία σήμερα Ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου

24ωρη απεργία σήμερα Ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς 20/6/2024

Σε 24ωρη απεργία βρίσκομαστε σήμερα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς υπογραφή συλλογική σύμβασης και μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στο χωρο του ναυπηγείου.

Για ακόμα μία φορά είναι χαρακτηριστική η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία καθώς από το πρωί δεν έχει περάσει κανένας για να εργαστεί στο χώρο δείχνοντας με τη στάση μας αυτή ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια.

Επίσης χαρακτηριστική είναι η αλληλεγγύη που έχουν δείξει οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε εργολάβους μέσα στο χώρο του ναυπηγείου καθώς συμπαραστέκονται και αυτοί στην απεργία μας.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία έχει ενοχλήσει την εταιρεία η οποία από το πρωί έχει φέρει δυνάμεις της  αστυνομίας, ένα περιπολικό 2 οχήματα της ΟΠΚΕ και ενα οχημα του λιμενικού προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργάζομαι τους στη Σαλαμίνα. Καταγγέλουμε την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο χώρο του ναυπηγείου. Παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων η εργοδοσία έπαιρνε τηλέφωνο εργαζόμενους για να σπάσει την απεργία. Την ίδια ώρα αστυνομικες δυνάμεις βρίσκονται και στα ναυπηγεία του ομιλου στο Περαμα. Οχήματα της αστυνομίας βρίσκονται μεσα στο ναυπηγειο, ενώ ενα οχημα των ειδικών δυνάμεων των ματ  βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την πύλη του ναυπηγείου στο Πέραμα.

Η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους έχει εφοδιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ και ολες οι προηγούμενες. Ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση που επιστρατεύονται 50 αστυνομικους και 10 οχήματα απέναντι στους εργαζόμενους, για να μπουν για δουλειά 5 απεργοσπάστες κάτω από τις απειλές της εργοδοσίας.

Τα σχέδια της εργοδοσίας έπεσαν στο κενό η εργάτες ναυπηγείου δεν τρομοκρατούμαστε και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχουμε προκηρύξει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis