• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών

Αγώνας μέχρι τέλους να πεταχτούν έξω από τα Συνδικάτα,

οι Εργοδότες  και τα τσιράκια τους.

Συνάδελφοι ,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα  , η οποία μπροστά στο επερχόμενο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.   έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Με αποκορύφωμα όσα γίναμε μάρτυρες να συμβαίνουν στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ,  με την παρουσία μπράβου  να επιτίθεται σε συνέδρους εργαζόμενους ,  κατ’  εντολή του γνωστού Εργοδότη Καραγεωργόπουλου ( μέλος της Διοίκησης και υπεύθυνου γραφείου τύπου της Γ.Σ.Ε.Ε. ) και με σκοπό να νομιμοποιηθούν δεκάδες «μαϊμού» αντιπρόσωποι από ανύπαρκτα Σωματεία ανά την Ελλάδα  , αλλά και δεκάδες αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από μεγαλοστελέχη ,  διευθυντάδες και μέλη Α.Ε.

Αποκλειστικός σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλος από τον άμεσο έλεγχο από την Κυβέρνηση ,  τους Βιομηχάνους  , μεγαλέμπορους  , Τραπεζίτες  , μεγαλοξενοδόχους και Εφοπλιστές όσο το δυνατόν περισσότερων Συνδικάτων , Εργατικών Κέντρων  , Ομοσπονδιών και τελικά της Γ.Σ.Ε.Ε.

Δεν είναι κάτι καινούργιο  , είναι κάτι το οποίο το ζούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ελέγχοντας τα Συνδικάτα εξασφαλίζουν μειωμένες αντιδράσεις από τους εργαζομένους , στρώνουν το χαλί για το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας , εμποδίζουν την ανάπτυξη αγώνων για τα συμφέροντά μας και προβάλλουν συνέχεια τα θέλω της Εργοδοσίας.

Πικρή και πλούσια πείρα από τα αίσχη του Εργοδοτικού και Κυβερνητικού συνδικαλισμού ( ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) έχουμε και εμείς στον κλάδο του μετάλλου.

Οι δύο αυτές παρατάξεις οι οποίες έχουν συγκροτήσει από κοινού Προεδρείο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου ,  εδώ και πάρα πολλά χρόνια και συν διοικούν για να μην χάσουν τις καρέκλες τους και περάσει η Ομοσπονδία στις ταξικές δυνάμεις  , ως εργαλείο οργάνωσης αγώνα στον κλάδο  , έχουν προχωρήσει σε όργιο νοθείας στα τελευταία συνέδρια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

 • Σωματείο με πέντε αντιπροσώπους από την Πτολεμαΐδα το οποίο δεν έχει καν φάκελο στο Πρωτοδικείο ενώ όταν το ψάξαμε στην περιοχή κανείς δεν γνωρίζει όχι μόνο τους φερόμενους ως εργαζόμενους και ψηφίσαντες αλλά ούτε αυτούς οι οποίοι φαίνεται να έχουν εκλεγεί.
 • Σωματείο στην Ημαθία με δύο αντιπροσώπους που κάνει εκλογές με άτομα που κανείς δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν, ψηφίζουν όλοι μέσα σε δύο ώρες με ταχύτητα που θα ζήλευε ακόμη και αυτός ο usain bolt, λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα ο ένας και μάλιστα με 100% επιτυχία ( ψήφισαν όλοι όσοι είναι γραμμένοι στο υποτιθέμενο μητρώο χωρίς κανένα άκυρο κανένα λευκό καμία αποχή….. παγκόσμια μοναδική πρωτοτυπία) .
 • Στην Καβάλα Σωματείο με δύο αντιπροσώπους , ψήφισαν παρουσία μάλιστα μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας 15 - 20 πραγματικοί μεταλλεργάτες , βάζοντας να ψηφίσουν στη συνέχεια εργάτες από τα λατομεία της περιοχής , βαφτίζοντας το μάρμαρο βωξίτη και τα λατομεία ορυχεία….
 • Στην HELLENIKSTEEL στη Θεσσαλονίκη , σε συνεργασία με την εργοδοσία απέλυαν το σύνολο των εργαζομένων και ταυτόχρονα έστηναν κάλπες αναγκάζοντας εκβιαστικά τους συναδέλφους να ψηφίσουν για να πάρουν την απόλυσή τους. Έτσι μπορεί το εργοστάσιο να έκλεισε και οι εργαζόμενοι να έμειναν από δουλειά, έμεινε όμως προίκα το Σωματείο και οι αντιπρόσωποι για να κάνουν τη δουλίτσα τους ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ  ( τα δύο καλά συνεταιράκια και ας το παίζουν δήθεν ότι τσακώνονται στα εργοστάσια. Μία χαρά κάνουν τις business τους σε ΠΟΕΜ και ΓΣΕΕ  , χεράκι -  χεράκι ).

Τα προβλήματα που βιώνουν οι μεταλλεργάτες αμέτρητα. Ναυπηγεία με απλήρωτους εργαζόμενους με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω, η Χαλυβουργική με κομμένο ρεύμα, στην Αμυντική Βιομηχανία με ενιαίο μισθολόγιο και διαρκή συρρίκνωση, στη ΛΑΡΚΟ ο κίνδυνος του λουκέτου ορατός, χιλιάδες μεταλλεργάτες απλήρωτοι, η πλειοψηφία του κλάδου να δουλεύει για 6 – 7 – 8  κατοστάρικα το μήνα ενώ τα ατυχήματα και η εντατικοποίηση σαρώνουν.

Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ  και το Συνδικάτο μας έχουμε επανειλημμένα προκαλέσει ΔΣ της Ομοσπονδίας ( η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ τα τελευταία τρία χρόνια είναι ζήτημα από μόνη της να έχει συγκαλέσει 3 -  4 Δ.Σ.  και αυτά για έγκριση προϋπολογισμών  , χωρίς καμία εισήγηση για τον Κλάδο ). Το πάγιο αίτημά μας στα Δ.Σ.  που προκαλέσαμε αλλά και στα υπόλοιπα , ήταν  για κινητοποιήσεις στον Κλάδο για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για τα μέτρα που αφορούν την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μεταλλεργατών στους χώρους δουλειάς ,  αλλά και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε Ναυπηγική Βιομηχανία, Αμυντική Βιομηχανία, Χαλυβουργίες, ΛΑΡΚΟ, ΠΙΤΣΟΣ  κτλ.

Συνάδελφοι ,

Τις καταψήφισαν όλες, αρνήθηκαν κάθε αντίδραση, κάθε διεκδίκηση, κάθε υπεράσπιση των μεταλλεργατών που στενάζουν κάτω από την μπότα των εργοδοτών της Κυβέρνησης  και της ΕΕ.

Για αυτό κάνουν τις νοθείες ,  για αυτό θέλουν τα Συνδικάτα  όργανα της Κυβέρνησης  και της Εργοδοσίας .Για να εξασφαλίζουν φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό , για να εξασφαλίζουν «άκρα του τάφου σιωπή»  στους χώρους δουλειάς.

Για αυτό συνάδελφοι  , αυτή η διαπάλη που βρίσκεται σε εξέλιξη με μπροστάρηδες τις ταξικές δυνάμεις τα Συνδικάτα  , τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ,  για να πεταχτούν έξω από τα Συνδικάτα τα τσιράκια των εργοδοτών. Μας αφορά όλους και μας και τις οικογένειές μας.

Για να γίνουν τα Σωματεία εργαλεία οργάνωσης του αγώνα  , ενός αγώνα που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis