• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλοι στην πλατιά σύσκεψη που διοργανώνουν τα Σωματεία μας την Τετάρτη 17 Απρίλη στις 6:30 μ.μ. στο ΕΚΠ. Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά με μεγαλύτερη ορμή.

Έξω οι εργοδότες και τα τσιράκια τους από τα Συνδικάτα.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Έξω οι εργοδότες και τα τσιράκια τους από τα Συνδικάτα.

Όλοι στην πλατιά σύσκεψη που διοργανώνουν τα Σωματεία μας την Τετάρτη 17 Απρίλη στις 6:30 μ.μ. στο ΕΚΠ.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά

με μεγαλύτερη ορμή.

Έξω οι εργοδότες και τα τσιράκια τους από τα Συνδικάτα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΠ/ΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ                                                                                                                                                                                       11/4/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την Τετάρτη 17  Απρίλη, στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί πλατιά  σύσκεψη που οργανώνουν τα Σωματεία μας, με τα εξής θέματα:

 • Ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον αγώνα των ταξικών δυνάμεων ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία που διοικεί την ΓΣΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για "σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών".
 • Οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

 

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες,

Οι ταξικές δυνάμεις, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ  , πέτυχαν μια σημαντική νίκη ενάντια στην συνδικαλιστική μαφία που ελέγχει εδώ και χρόνια την ΓΣΕΕ, αποτρέποντας αγωνιστικά την διεξαγωγή ενός Συνεδρίου  ( ούτε στην Καλαμάτα, ούτε στην Ρόδο )  που θα έβαζε μέσα στα Συνδικάτα τους ίδιους τους εργοδότες ,  μέσα από ένα όργιο νοθείας.

Βλέπετε οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, δεν αρκούνται που εδώ και χρόνια, έχουν τα τσιράκια τους, τους εργατοπατέρες, στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, για να συνεργάζονται και να μας χαντακώνουν, θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι για να συνομιλούν με τον ίδιο τους τον εαυτό και να αποφασίζουν πώς θα μας ξεζουμίζουν πιο αποτελεσματικά.

Να αναρωτηθεί ο κάθε συνάδελφος που σήμερα βασανίζεται και υποφέρει, που έχει δεχτεί μειώσεις στους μισθούς, που έχει καταλήξει στην ανεργία:

Γιατί άραγε αυτή η συνδικαλιστική μαφία, αυτός ο καλοταϊσμένος μηχανισμός της εργατικής ελίτ, όλα αυτά τα χρόνια που έχουν ανεβοκατέβει κάμποσες κυβερνήσεις όλων των προθύμων, όχι μόνο παραμένει ακλόνητος, αλλά επιχειρεί να εμφανιστεί και ενισχυμένος;

Μήπως δεν ήταν οι ίδιοι που στα χρόνια της κρίσης στήριξαν όλες τις κυβερνήσεις, αυτές που έφεραν 3 μνημόνια και εκατοντάδες αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους;

Μήπως δεν ήταν αυτοί που πριν την κρίση στήριξαν από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009, στη λογική της κοινής εθνικής προσπάθειας, χωρίς απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις, στρώνοντας από τότε το έδαφος των αντεργατικών νόμων με μυστικές συναντήσεις με τους βιομηχάνους.

Μήπως δεν ήταν αυτοί που αποδέχτηκαν εξαρχής τα βάρβαρα μέτρα ως αναπόφευκτα, στο όνομα της «διάσωσης της χώρας». Δεν ήταν αυτοί που με δηλώσεις τους προωθούσαν τη στήριξη των «υγειών» επιχειρηματιών;

Δεν ήταν οι ίδιοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ  που έσπευσαν να δεχτούν μειώσεις μισθών για να μη γίνουν τάχα απολύσεις και να διασωθούν οι επιχειρήσεις; Μετά βέβαια είπαν τελικά το ΝΑΙ στις απολύσεις αρκεί να είναι «αιτιολογημένες»;

Δεν ήταν η ίδια η σημερινή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που είπε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα απέναντι στο διπλό όχι του ταξικού κινήματος στις προτάσεις της κυβέρνησης των θεσμών;

Συνάδελφοι μεταλλεργάτες,

Πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τετάρτη 10/4/19 το μεσημέρι, ολομέλεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου, με μοναδικό θέμα τον διορισμό διοίκησης στην ΓΣΕΕ.

Τα «συνεταιράκια» ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν καλέσει μια ολομέλεια για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου, για να πάρουν μια πρωτοβουλία για αγωνιστική διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ, για αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στην μετατροπή των εργασιακών χώρων σε κρεματόρια ( μόνο το τελευταίο 5θημερο είχαμε 3 σοβαρά ατυχήματα στον όμιλο Στασινόπουλου )  , λόγω της μη τήρησης των μέτρων προστασίας.

Δεν έχουν πάρει μια πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των χιλιάδων απλήρωτων συναδέλφων ή των ακόμη περισσότερων ανέργων συναδέλφων ,  που κινδυνεύουν να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες και οι περισσότεροι ζουν με κομμένο ρεύμα.

Έτρεξαν όμως να καλέσουν ολομέλεια με διαδικασίες εξπρές  , για να ζητήσουν το διορισμό στην ΓΣΕΕ των πατρώνων τους, της Συνδικαλιστικής μαφίας των Παναγόπουλου, Κιουτσούκη, Καραγεωργόπουλου, Βασιλόπουλου.

Έφτασαν στο σημείο να ρίξουν και το τελευταίο «φύλλο συκής», ταυτιζόμενοι πλήρως μαζί τους, να ζητήσουν από τα δικαστήρια να αποκλειστεί από την Διοίκηση της ΓΣΕΕ η δεύτερη δύναμη,  όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.

Συστρατεύονται ξεδιάντροπα στην προσπάθεια των εργοδοτών να μπουν στα Συνδικάτα ,  δίνοντας συνέχεια στην επιχείρηση χειραγώγησης της εργατικής τάξης, για να επικρατήσει στους χώρους δουλειάς η άκρα του τάφου σιωπή, ως όρος για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής  κερδοφορίας των εργοδοτών.

Είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν όμως ότι θα γλυτώσουν από το οργανωμένο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που με μόνο γνήσιο εκφραστή το ΠΑΜΕ, σήμερα βάζει στόχο την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, θέτοντας ως μοναδικό κριτήριο για την πάλη, την ικανοποίηση των σημερινών πραγματικών αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί δεν θέλουμε να είμαστε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα, γιατί εμείς οι εργάτες παράγουμε τον πλούτο και μια χούφτα Βιομήχανοι μας τον κλέβουν με σύμμαχούς τους, τους εργατοπατέρες. 

Όπου κι αν πάνε, ακόμη και στου βοδιού το κέρατο, εμάς θα μας βρουν μπροστά τους, να οργανώνουμε τον αγώνα της τάξης μας.

Οργάνωση παντού, να μπουν μαζικά και να πυκνώσουν τις γραμμές μας όλοι οι συνάδελφοι που δεν έχουν ακόμη γραφτεί  στα Συνδικάτα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis