• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο εργοδότης στην επιχείρηση «Α. ΧΙΛΙΟΣ» επιτέθηκε και χτύπησε εργαζόμενο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στον οποίο οφείλει δεδουλευμένα.

Τραμπούκικη συμπεριφορά εργοδότη

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τα Σωματεία μας καταγγέλλουν την τραμπουκική συμπεριφορά του εργοδότη Α. ΧΙΛΙΟΥ, απέναντι σε εργαζόμενο που είχε απασχοληθεί στην Επιχείρηση του και στον οποίο οφείλει  τα δεδουλευμένα του.

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εργασίας  & Κοιν. Ασφάλισης

          Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά

          Τμήμα Κοιν. Επιθεώρησης Νοτίου Τομέα Πειραιά

          Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Λ.Π. Α.Ε.

          Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Λ.Π. Α.Ε.

          Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας «ΣΕΝΑΒΙ»

 

                                                                  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                                                               

          Τα Σωματεία μας   καταγγέλλουν  την τραμπουκική συμπεριφορά του εργοδότη Α. ΧΙΛΙΟΥ , απέναντι σε εργαζόμενο που είχε απασχοληθεί στην Επιχείρηση του και στον οποίο οφείλει  τα δεδουλευμένα του .

Κατά την διάρκεια εργατικής διαφοράς που πραγματοποιήθηκε μετά από προσφυγή   του εργαζομένου στην Επιθεώρηση Εργασίας  ,  ζητήθηκε αναβολή προκειμένου να γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί λύση .

Στην συνέχεια παρουσία και εκπροσώπου του Συνδικάτου Μετάλλου   στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας και ενώ γινόταν συζήτηση,  ο εν λόγω Εργοδότης επιτέθηκε και χτύπησε  τον εργαζόμενο .

Είναι προσφιλής τακτική του παραπάνω Εργοδότη να απειλεί είτε ο ίδιος είτε με μπράβους της νύχτας τους εργαζόμενους που «τολμούν» να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους !!!!!

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε καταγγείλει επίσης  περιστατικό που συνέβη μέσα στο Λιμεναρχείο του Περάματος και συγκεκριμένα την Δευτέρα 21 Μαΐου  2018 , το μεσημέρι.

         Κατά την διάρκεια του ελέγχου που γινόταν στο πλοίο STRATEGIC ENDEAVOR ,  όπου μεταξύ άλλων εργαζόταν και το συνεργείο της επιχείρησης ΧΙΛΙΟΣ Α.  , διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ήταν ανασφάλιστος.

         Στην διαδικασία της σύνταξης του δελτίου ελέγχου που βεβαίωνε την παράβαση, μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων  στην μικτή Επιτροπή Ελέγχου, απειλήθηκε ευθέως από τον παραπάνω εργοδότη για την ζωή της οικογένειας του και του ίδιου.

          Άμεσα καταγγέλθηκε το παραπάνω περιστατικό , αφού επαναλαμβάνουμε ότι έγινε μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον παραπάνω εργοδότη  , χωρίς βέβαια ποτέ να συλληφθεί.

          Η τρομοκρατία των εργοδοτών δεν θα περάσει  , τα Σωματεία μας θα είναι πάντα τείχος απέναντι στην αυθαιρεσία τους   , πολύ  περισσότερο  απέναντι σε τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές που  υιοθετούνται και από άλλους  εργοδότες με όποιο τρόπο και μέσο διαθέτουν   , προκειμένου να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους .

          Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι και κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι  τα Σωματεία μας  μαζί με όλους τους συναδέλφους ξέρουν  και μπορούν  να οργανώσουν  την πάλη τους ώστε να τους βάλουν  στη θέση τους.

          Ζητάμε την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών της Επιχείρησης Α. ΧΙΛΙΟΣ προς τον εργαζόμενο .

Ζητάμε άμεσα από όλες τις αρμόδιες Αρχές  να πάρουν τα απαιτούμενα μέτρα έτσι ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι απέναντι στις ορέξεις αυτών που μας βλέπουν αναλώσιμους , με μόνο σκοπό  την αύξηση της  κερδοφορίας τους .

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Τα νέα μας

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 02 Ιουνίου 2019

  Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ, παρουσιάζoυμε...

  Περισσότερα...

 • 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Ιουνίου 2019

  3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ ώρα 12.00- 15.00...

  Περισσότερα...

 • Mαζικό συλλαλητήριο εργατών 28 Μαρτίου 2019

  Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα...

  Περισσότερα...

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Φεβρουαρίου 2019

  Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών Αγώνας μέχρι τέλους να πεταχτούν έξω από τα...

  Περισσότερα...

© 2019 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis