• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Στάση εργασίας και συγκέντρωση των μεταλλεργατών για την καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή της ΣΣΕ.

Στάση εργασίας Πέραμα

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των μεταλλεργατών για την καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή της ΣΣΕ

Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων,

Τους τελευταίους μήνες το σύνολο των συνάδελφων ζούμε σε μια κατάσταση συνεχούς αβεβαιότητας για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών μας.

Η Κυβέρνηση μας έταζε ότι με τον ερχομό της COSCO  θα υπάρχει δουλειά συνεχόμενα για όλους, πανηγύριζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια  μαζί με τα κόμματα που κυβερνούσαν πριν ,  ότι με την ολοκλήρωση των επενδύσεων στο λιμάνι θα ανθήσει η Ναυπηγική  Βιομηχανία , θα λειτουργήσουν ξανά τα Ναυπηγεία.

Τα Σωματεία μας δεν σταμάτησαν να λένε ακόμα και την πρόσφατη περίοδο όπου είχε αυξηθεί η δραστηριότητα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ότι όποιος και να έχει στα χέρια του τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του λιμανιού δεν θα λειτουργεί για το καλό των εργαζόμενων .          Όση ανάπτυξη και αν έρθει στον Κλάδο, όσο και να αυξάνονται τα κέρδη των εργολάβων και των μονοπωλίων που έχουν στην κατοχή τους τα εργαλεία για την παραγωγή  , αυτό θα γίνεται σε βάρος του δικού μας εισοδήματος , της δικιάς μας υγείας και συνολικά της δικιάς μας ζωής.

Αυτό φαίνεται συνάδελφοι τον τελευταίο καιρό με την αλλαγή στάσης της Κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης που όλο το προηγούμενο διάστημα μας παρουσιάζανε ως πρότυπο της ανάπτυξης την επένδυση της COSCO στο λιμάνι.

Τώρα από την μια μέρα στην άλλη αλλάξανε αφεντικά και προσπαθούν να την μπλοκάρουν προς όφελος των αμερικάνικων μονοπωλίων που κάνουν μπάσιμο ,  αγοράζοντας ναυπηγικές εγκαταστάσεις στην Σύρο ,  άλλα και με το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα Ναυπηγεία  Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Επιβεβαιώνονται με το χειρότερο τρόπο τα όσα λέγαμε, αφού βλέπουμε την Ζώνη να φυτοζωεί με το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων να κάνουν λίγα μεροκάματα κάθε μήνα, και συνεχώς  να γίνεται προσπάθεια από την εργοδοσία σε όλες τις ειδικότητες να πετσοκόβονται, να κλέβονται ένσημα  , να υπάρχει ένα συνεχόμενο κυνήγι , για να πληρώνονται ακόμα και τα δεδουλευμένα στην ώρα τους και στο σύνολο τους.

Η Ένωση των εργοδοτών ΣΕΝΑΒΙ συνεχίζει να πολεμάει την τελευταία Συλλογική Σύμβαση που υπογράψαμε πριν 14 μήνες ,  μετά από 9 μήνες αγώνα, αφού εκβιάζει το σύνολο των συναδέλφων και δεν δίνει τα στοιχεία που απαιτούνται στο Υπουργείο Εργασίας  , ώστε αυτό που υπογράψαμε να γίνει νόμος  του κράτους και υποχρεωτικά να εφαρμόζεται από το σύνολο των Επιχειρήσεων του Κλάδου και για όλες τις ειδικότητες.

Η Κυβέρνηση που υποτίθεται το καλοκαίρι επανάφερε με φιέστες στα κανάλια τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κάνει ξεκάθαρα πλάτες στους εργοδότες ,  αφού έχει δεσμευτεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο να κηρύξει την Σύμβαση μας υποχρεωτική ,όπως έχει την δυνατότητα και δεν το κάνει,  με αποτέλεσμα οι Εργοδότες να κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι.

Συνάδελφοι ένα δρόμο ξέρουμε για να διεκδικούμε, αυτόν της συσπείρωσης γύρω από τα ταξικά μας Σωματεία. Ότι κερδίσαμε , όσες αρνητικές εξελίξεις μπλοκάραμε στο παρελθόν γίναν μέσα από τους αγώνες μας.  Ξεκινάμε στάσεις εργασίας σε όλους τους χώρους εργασίας με σκοπό την ενημέρωση του συνόλου των συναδέλφων για τις σοβαρές εξελίξεις που έχουμε και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων με όλες τις μορφές  , απέναντι σε Κυβέρνηση και Εργοδοσία.

 

ΟΙ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis