• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το απόστημα έσπασε και μας πνίγει η δυσωδία του. Αγώνας τώρα να ξεβρωμίσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι νόθοι και οι εργοδότες από τα συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών.

Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η συνδικαλιστική μαφία που κάνει κουμάντο στη ΓΣΕΕ

Συνάδελφοι,

Η συνδικαλιστική μαφία που κάνει κουμάντο στη ΓΣΕΕ, εδώ και χρόνια, για χάρη των Βιομηχάνων, των Εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων, η ομάδα των Παναγόπουλου - Κιουτσούκη - Καραγεωργόπουλου - Βασιλόπουλου, που οι εργαζόμενοι δε θέλουν να τους βλέπουν στα μάτια τους, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατηθεί στη θέση της.

Εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει τα εργατικά Συνέδρια, μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, σε συνδικαλιστικό τουρισμό σε πεντάστερα θέρετρα,  μες στη χλιδή , όπου τρώνε τα λεφτά των εργαζομένων και πίνουν στην υγεία  των κορόιδων.

Το ίδιο έκαναν πριν από μερικές μέρες σε γνωστό θέρετρο της Καλαμάτας όπου τέσσερις μέρες τρωγόπιναν,  χωρίς να νοιάζονται να συζητήσουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Την ωραία ατμόσφαιρα τους χαλάσαμε, μαζί με τα σχέδια τους για όργιο νοθείας και εισαγωγή στα Συνδικάτα των ίδιων των εργοδοτών, χιλιάδες εργαζόμενοι που διαδηλώναμε καθημερινά έξω από το πεντάστερο ξενοδοχείο,  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα δεκάδων Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑ.ΜΕ.

Νόμιζαν ότι θα τους προστατέψουν οι ποινικοί και οι μπράβοι που κατά καιρούς επιστρατεύουν, που προσπαθούν να τους παρουσιάσουν μάλιστα σαν εργαζόμενους, την ίδια ώρα που τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν τους αποκαλούν τραμπούκους, βαφτίζοντας το ψάρι κρέας. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα αποφύγουν αυτό που έρχεται.

Οι εργάτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη προ καιρού, γι’ αυτό και οι ίδιοι με επιστολές τους αναζητούν στήριξη και βοήθεια καθημερινά  από τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και όλες τις εργοδοτικές Ενώσεις.

Με αυτούς συνεργάζονται εδώ και χρόνια, για τα συμφέροντα αυτών παλεύουν, αυτών  τις εντολές εκτελούν, γι’ αυτούς παλεύουν να κρατήσουν τις καρέκλες τους ,  άρα είναι πολύ φυσιολογικό από αυτούς να ζητούν βοήθεια.

Ετοιμάζονται τώρα να επαναλάβουν το συνέδριο με διαδικασίες fast track στις 4 του Απρίλη χωρίς όμως να ανακοινώνουν τον τόπο και τον τρόπο που θα το πραγματοποιήσουν. Φοβούνται ότι θα τους πάρουν στο κυνήγι οι εργαζόμενοι.

Ένα είναι το σίγουρο δε σκοπεύουν να αφήσουν να γίνει κουβέντα για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, δε θα αφήσουν να ακουστούν προτάσεις για το τι κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα για να απαντήσουμε στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, ούτε για το τι πλαίσιο διεκδίκησης χρειαζόμαστε σήμερα με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Είναι φανερό επίσης ότι δε σκοπεύουν να κάνουν πίσω από την πρόθεσή τους να κάνουν ένα Συνέδριο με τους νόθους και τους εργοδότες μέσα για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.

 

Συνάδελφοι, 

Σας καλούμε στο πλευρό των Συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑ.ΜΕ.,  στην προσπάθειά μας να καθαρίσει το συνδικαλιστικό κίνημα από την συνδικαλιστική μαφία.

Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή ή εργατική οργάνωση που μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα μαζί μας, να συσπειρωθεί σε αυτήν την προσπάθεια για να γίνει πράξη το σύνθημά μας: ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να γυρίσουν την πλάτη και να απομονώσουν τη συνδικαλιστική μαφία.

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι με κάθε κόστος θα πάμε τον αγώνα αυτό μέχρι τέλος.

Τους προτείνουμε μάλιστα, συμβολικά και με βάση τις χουντικές πρακτικές που ακολουθούν, να βάλουν το Συνέδριο που έχουν στο μυαλό τους στις 21 του Απρίλη.

Ως εδώ με τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει τον ηγέτη της εργατικής τάξης . Δεν έχει καμία νομιμοποίηση να χειρίζεται ως όργανο τέτοιες αποφάσεις.

Να συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΣΕΕ χωρίς τη συμμετοχή του Εργοδότη - Συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου και να αποφασίσει συνολικά για τους όρους πραγματοποίησης Συνεδρίου, με βάση το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, την μέρα και τον τόπο διεξαγωγής.

Συνέδριο στα κλεφτά με πρακτικές μαφίας, με εργοδότες, νόθους  και ανύπαρκτα Σωματεία,  να ξεχάσουν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί.

 

Την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 6.30μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, μπροστά στη ΓΣΕΕ ακούγεται η δική μας φωνή.

Η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις για τη δική μας ζωή.

Το λόγο έχουν οι εργαζόμενοι.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                                               ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis