• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mαζικό συλλαλητήριο εργατών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με μαζικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως απαίτησαν «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών»

Τη διαβεβαίωση πως θα συνεχίσουν τη μάχη για να απαλλαγούν οι εργατικές οργανώσεις από την παρέμβαση της εργοδοσίας, από τις εκφυλιστικές πρακτικές που διαμορφώνει νόθους συσχετισμούς για να κρατά τα συνδικάτα δεμένα στο άρμα των εργοδοτών, έστειλαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία με το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μάρτη στο Πεδίο του Άρεως, έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ. Διατράνωσαν παράλληλα την απαίτηση τους το Συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνει Συνέδριο των εργαζομένων, με πραγματικούς αντιπροσώπους που θα έχουν αναδειχθεί από τα σωματεία, να συζητήσει για τα προβλήματα των εργαζομένων  και την οργάνωση του αγώνα τους.

«Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών». Με το σύνθημα αυτό, η εξέδρα της συγκέντρωσης στήθηκε έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ τα οποία η πλειοψηφία είχε φροντίσει να κρατήσει χτες κλειδωμένα. Εκεί έφτασαν οι εργαζόμενοι πίσω από τα πανό των σωματείων της Αθήνας και του Πειραιά, με μαχητικές προσυγκεντρώσεις και πορεία από τις πλατείες Κάνιγγος και Βικτώριας.

«Στων εργατών τις πλάτες χτίζετε καριέρες έξω τώρα οι εργατοπατέρες», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, ξεκαθαρίζοντας πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για συνδικάτα στα χέρια των εργατών. Από τα μεγάφωνα τα σωματεία υπενθύμισαν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκλέγουν 52 φανερά νόθους αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις στο συλλαλητήριο

«Όπου και αν πάτε, όπου και αν βρεθείτε για να επιχειρήσετε να εμφανιστείτε ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, για να εκλεγείτε, εμείς θα είμαστε εκεί»: Το μήνυμα των εργαζομένων προς την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, μετέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σχολιάζοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι εργατοπατέρες ετοιμάζουν «συνέδριο» σε θέρετρο της Ρόδου, σπαταλώντας για μια ακόμα φορά χρήματα των εργαζομένων, ξεκαθάρισε ότι τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία θα είναι εκεί, με συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο που θα επιλέξουν.

«Μιλήσαμε το τελευταίο διάστημα με πολλούς, που μέχρι πριν λίγο καιρό μας κοίταζαν με σκεπτικισμό, που ακόμα ακόμα διαφωνούσαν μαζί μας, με αντιπροσώπους από τις άλλες δυνάμεις. Μιλήσαμε με πολλούς εργαζόμενους στις περιοδείες που έγιναν. Κανείς δεν συμφωνεί με την απροσχημάτιστη παρέμβαση των ίδιων των εργοδοτών σε όλες τις βαθμίδες του συνδικαλιστικού κινήματος. Κανείς δεν είπε αυτά που επαναλαμβάνει η ηγετική σαπίλα της Πατησίων 69. Πολλοί μάλιστα μας είπαν προχωρήστε! Να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία! Να φύγουν οι εργοδότες από τα Συνδικάτα!», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι από αυτούς δεν ξεμπερδεύει κανείς εύκολα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διαπάλη ανάμεσα στις δυο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, καθώς «πρόκειται για πόλεμο που δεν τελειώνει σε ένα συνέδριο, όπως κι αν αυτό καταλήξει».

Στη συμπλήρωση 20 χρόνων ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. «Ο δικός μας δρόμος, όσες δυσκολίες κι αν έχει, όσα εμπόδια κι αν παρουσιάζονται, είναι η μόνη επιλογή που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γίνουν οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να πετύχουν νικηφόρα αποτελέσματα ακόμη και τις μεγαλύτερες νίκες», υπογράμμισε. «Μόνο οι ίδιοι οι εργάτες μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, να παλέψουν για τις ανάγκες τους. Κανένας εργοδότης, κανένας πρόεδρος ΑΕ, κανένα "goldenboy", κανένας χορτάτος δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες μας, να παλέψει για τα προβλήματά μας. Όλοι αυτοί τρύπωσαν μέσα στα συνδικάτα για να υπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα», σημείωσε. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως οι εργαζόμενοι δεν θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί: «Καθημερινά θα βρίσκουν απέναντί τους τα ζωντανά συνδικάτα, τους εργαζόμενους που τόσο πολύ φοβούνται».

Τη στάση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε μια σειρά ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους υπενθύμισε η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ). «Ήταν και είναι παρόντες στα στρογγυλά τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου και στις χαιρετούρες, αλλά από τις αγωνίες και την πάλη των εργατών ήταν και είναι απόντες», τόνισε. Ανάμεσα στα έργα και τις ημέρες τους ξεχώρισε την υπογραφή τους, μαζί με τις εργοδοτικές οργανώσεις, στον κατώτατο νομοθετημένο μισθό, την ίδρυση «Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου», την υπονόμευση των αγώνων για Συλλογικές Συμβάσεις, την απεργοσπασία τους στο μέτωπο που σήκωσαν συνδικαλιστικές οργανώσεις για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απεργία. «Είναι εχθροί των εργατών και του εργατικού κινήματος. Γι' αυτό δε θέλουν συλλογικές διαδικασίες, δε θέλουν ουσιαστική συζήτηση. Γι αυτό λειτουργούν με μηχανισμούς και πίσω από κλειστές πόρτες. Γι' αυτό πολεμάνε με λύσσα το ΠΑΜΕ, που παλεύει στον αντίποδα αυτής της σήψης και της αλλοτρίωσης», τόνισε.

Τα διαπιστευτήρια της συνδικαλιστικής μαφίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων συνόψισε ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, όσα έχουμε συμβάλλει με τις δυνάμεις μας να αναδειχθούν για τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις αθλιότητες και τις μεθόδους που έχουν αξιοποιήσει για να μπει μέσα στα σωματεία η εργοδοσία», σημείωσε. Υπενθύμισε χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα σωματεία στα σούπερ μάρκετ, που φτιάχνονται μέσα στα γραφεία των επιχειρήσεων, και υπογράμμισε πως η μάχη για τον εξοστρακισμό της εργοδοσίας από τα σωματεία δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλά δίνεται καθημερινά μέσα στους εργαζόμενους.

Ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μίλησε για την πρόταση της ΔΕΣΚ να γίνει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στον Πειραιά, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, και την άρνηση των άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση να τη στηρίξουν. Όπως εξήγησε, η στάση τους αυτή και η ευθυγράμμιση πίσω από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι συνέχεια της στάσης τους όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς βρέθηκαν μακριά από τη δράση για τα προβλήματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενώ κύριο μέλημά τους έχουν το μέτωπο ενάντια στο ΠΑΜΕ.

«Κύριοι εργατοπατέρες, σήμερα βρέχει. Αυτό που σας ερχόταν όμως τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν βροχή», είπε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Όπως επισήμανε, το κλείδωμα των γραφείων της ΓΣΕΕ έρχεται μετά την αντίστοιχη πρακτική της πλειοψηφίας στο συνεδριακό κέντρο στην Καλαμάτα, από το οποίο επίσης εξαφανίστηκαν.


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis