• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

η ανάπτυξη για την οποία μας παίρνουν τα αυτιά οι Εργοδοτικές Ενώσεις και τα κόμματά τους, εκτός από τα τσακισμένα δικαιώματά μας, τη δουλειά από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί, έχει σαν προϋπόθεση να δουλεύουμε, παίζοντας κορώνα – γράμματα την υγεία μας και την ίδια μας τη ζωή …

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Νο.2

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ( ανανέωση 30 / 5/ 2019 )

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την χτεσινή μας καταγγελία και πρέπει να την ανανεώσουμε για να συμπεριλάβουμε και τα χτεσινά γεγονότα…

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ :  2104110148 – 2104129496  FAX : 2104178307

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ                                                                   

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ  & FAX : 2104176448

                                                                                                          30/5/2019                               

Α.Π. 56/2019

 

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

             ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

             ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ

             ΚΕΠΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

             ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα ημέρες που θρηνήσαμε έναν ακόμα συνάδελφο, θύμα στο κυνήγι του κέρδους των Εργολάβων και των Εφοπλιστών  και  γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου, μιας ακόμα θεατρικής παράστασης, με πρωταγωνιστές τους θύτες που κλαίνε για το χαμό του θύματος  με «κροκοδείλια» δάκρυα, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν και ενισχύουν όλο το σκηνικό που προετοιμάζει το έδαφος για το επόμενο «έγκλημα».

Μεγάλα λόγια για το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκκαλο, για μέτρα που θα παρθούν για να ενισχυθεί η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Η πραγματικότητα όμως αμείλικτη …..

Και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, τα δίνουν όλα για την εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας και την εξασφάλιση των μέγιστων δυνατών κερδών για Εργολάβους, ιδιοκτήτες Ναυπηγείων, Εφοπλιστές.

Βέβαια ως γνωστόν για την Εργοδοσία τα μέτρα προστασίας είναι κόστος και η αύξηση του κόστους μειώνει την ανταγωνιστικότητα, διώχνει τις επενδύσεις και βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη.

Έτσι η ανάπτυξη για την οποία μας παίρνουν τα αυτιά οι Εργοδοτικές Ενώσεις και τα κόμματά τους, εκτός από τα τσακισμένα δικαιώματά μας, τη δουλειά από ήλιο σε ήλιο  για ένα κομμάτι ψωμί, έχει σαν προϋπόθεση να δουλεύουμε, παίζοντας κορώνα – γράμματα την υγεία μας και την ίδια μας τη ζωή …

Καταγγέλλουμε μερικά παραδείγματα για την εγκληματική δράση σε βάρος μας από Εφοπλιστές, ιδιοκτήτες Ναυπηγείων, Εργολάβους και Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όλα μετά το τραγικό συμβάν της Δευτέρας 20/5/2019 :

 • Την Παρασκευή 24/5/2019 καταστράφηκε ολοσχερώς ιπτάμενο δελφίνι που επισκευαζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αυτό. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς δεν υπήρχαν καν κρουνοί νερού στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης . Να θυμίσουμε εδώ τις πάρα πολλές παλιότερες καταγγελίες και παρεμβάσεις μας, όταν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ περιόριζαν σε βαθμό υπολειτουργίας τον πυροσβεστικό σταθμό της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης Περάματος, ενώ η σημερινή τον κλείνει τελείως.
 • Σε έλεγχο κλιμακίου του Συνδικάτου μας την Τρίτη 28/5/2019 στο Λιμάνι του Αιγίου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση εκτεταμένων εργασιών και με χρήση φλόγας, ο προγραμματισμός και άλλων σε δύο Πλοία της Εταιρείας ΒΕΝΤΟΥΡΗ, χωρίς καμμιά άδεια από τις οικείες αρχές (που δεν θα μπορούσαν άλλωστε να εκδοθούν). Έχουμε ήδη καταγγείλει την προώθηση από το υπ. Ανάπτυξης ΚΥΑ για απελευθέρωση των ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε όλη την χώρα ακόμη και στα αγκυροβόλια. Ο κλάδος της Ναυπηγοεπισκευής μετατρέπεται σε ωρολογιακή βόμβα.
 • Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες από την μικτή Επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια, στο Ναυπηγείο ΧΑΛΚΙΤΗ σε κατασκευή μεγκαγιώτ, όπου εκτελούνται εργασίες από τις Εταιρείες GOLDEN YACHTING και TANFOCLIO MARKO,  διαπιστώθηκε για την μεν πρώτη ότι οι σκαλωσιές ήταν ακατάλληλες χωρίς προστατευτικά ρέλια και για την  δεύτερη οι τροχοί που χρησιμοποιούνταν δεν είχαν προφυλακτήρες.
 • Σήμερα εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στο πλοίο Boi Branco στο νέο μόλο Δραπετσώνας. Σε ένα πλοίο στο οποίο υποτίθεται ότι δεν γίνονταν εργασίες αφού καμία άδεια δεν είχε εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές. Εκ του αποτελέσματος βέβαια προκύπτει ότι εκτελούνταν παράνομα εργασίες από το πλήρωμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους  να βγάλουν για μια ακόμα  φορά τα συμπεράσματά τους για το που μας οδηγεί  αυτή η πολιτική, να συσπειρωθούν στα Σωματεία μας,  για να επιβάλλουμε λύσεις σύμφωνα  με τα δικά μας συμφέροντα  και την προστασία της ζωής μας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis