• +30 210 4110148 - 4129496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

η ανάπτυξη για την οποία μας παίρνουν τα αυτιά οι Εργοδοτικές Ενώσεις και τα κόμματά τους, εκτός από τα τσακισμένα δικαιώματά μας, τη δουλειά από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί, έχει σαν προϋπόθεση να δουλεύουμε, παίζοντας κορώνα – γράμματα την υγεία μας και την ίδια μας τη ζωή …

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 12/6/2019

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς : Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά

ΚΕΠΕΚ Πειραιά και Νοτίου Αιγαίου

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ

Κύριοι,

Σε συνέχεια της σημερινής αλλά και δεκάδων καταγγελιών μας τον τελευταίο μήνα, τα εργατικά ατυχήματα δίνουν σχεδόν καθημερινά το «παρών» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Εκτός από το ατύχημα στα Ναυπηγεία ΦΡΑΤΖΗ που σημειώθηκε χθες, για το οποίο σας αποστείλαμε το υπ’ αριθμόν πρωτ. 60/2019 έγγραφό μας με το οποίο ζητάμε άμεσα να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα, έχουμε επίσης άλλα δύο σοβαρά περιστατικά :

 • Χθες ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 σημειώθηκε έκρηξη σε κότερο στο Ναυπηγείο ΨΑΡΡΟΥ στο Πέραμα, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς συνέβη την ώρα του διαλείμματος .
 • Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 στο Πλοίο OLYMPUS στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όπου εκτελεί εργασίες η Επιχείρηση ARCO ΕΠΕ, εργαζόμενος έπεσε από σκαλωσιά η οποία δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.

Ακόμα εκκρεμεί η συνάντηση με την ηγεσία των Υπουργείων Εργασίας και Ναυτιλίας μετά το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα που έγινε στις 20 Μαΐου 2019, η οποία και αναβλήθηκε με το πρόσχημα ότι πάμε για εκλογές και η σημερινή ηγεσία των Υπουργείων δεν είναι αρμόδια να συζητήσει μαζί μας τα πάγια αιτήματά μας:

 1. Ενίσχυση των Επιτροπών Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας και την επαναφορά της καθημερινής τους λειτουργίας.
 2. Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα, αφού η Σύμβαση δεν είναι μόνο το μεροκάματο και το ωράριο, αλλά περιέχει μία σειρά μέτρα που υποχρεούται να παίρνει ο εργοδότης για την προστασία των εργαζομένων.
 3. Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συντελούνται στο όνομα της κερδοφορίας τους.

Τα Σωματεία μας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν τα τελευταία χρόνια με επανειλημμένες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις υπομνήματα, δελτία τύπου και καταγγελίες που προειδοποιούν για τις συνθήκες γαλέρας που οι εργοδότες έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας, παρά την παντελή αδιαφορία της Κυβέρνησης και των οργάνων της για την ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς της Ν/ ΖΩΝΗΣ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ


Τα νέα μας

 • «Αποχαιρετά» την Έμυ Φάκαρου 01 Μαρτίου 2023

  Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων...

  Περισσότερα...

 • «Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 29 Απριλίου 2020

  Την Τρίτη 28/4, ημέρα που είχε οριστεί από τα ταξικά συνδικάτα σαν...

  Περισσότερα...

 • «ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ» 24 Απριλίου 2020

  H Εταιρεία «ΑΝΑΛΚΟ» θορυβήθηκε από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας...

  Περισσότερα...

 • «μεταμνημονιακή εποχή» 21 Απριλίου 2019

  Ιδού η «μεταμνημονιακή εποχή» με την οποία μας παραμυθιάζει η...

  Περισσότερα...

 • «ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ» 18 Απριλίου 2020

  Καλημέρα λοιπόν αναγνώστη και αναγνώστρια. Είμαστε η άλλη φωνή, που...

  Περισσότερα...

© 2024 Σ.Ε.Μ.Α. & Ε.Ν.Β.Ε.. All Rights Reserved. Powered by Metallergatis